Фото: МУП Србије
Политика Србија

Стефановић: Изетбеговић без сумње жели независно Косово

Став Србије је да оно што је Бакир Изетбеговић изјавио о Косову и Метохији не води у добром правцу, изјавио је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и додао да се из изјаве члана председништва БиХ види само да он жели да Косово и Метохија буде независно и то је изван сваке сумње.

(ВИДЕО) ОВО СУ ПРЕДВИДЕЛИ НОСТРАДАМУС И БАБА ВАНГА: Видели су 6 догађаја који ће променити историју света

„По мени, суштина није измењена, а да ли је семантика другачија, потпуно је свеједно. Ја сам видео из његове изјаве, из поновљене изјаве, те из његове изјаве о његовој изјави, да он има жељу да КиМ буде независно. Дакле, он каже – нисам рекао да, него надам се да да. Ниједног тренутка се не доводи у сумњу да он жели да Косово буде независно“, рекао је Стефановић новинарима.

Према његовим речима, до тада заиста није чуо да је Изетбеговић то рекао на такав начин, „веома директно, и то у капацитету члана Председништва БиХ“, поготово, сматра Стефановић, имајући у виду сложеност односа у самој БиХ, добру комуникацију између БиХ и Србије у претходном периоду, те напоре обе земље да се одржи свака могућа добросуседска сарадња, инвестиције и добри односи између два народа.

ЕВО КО ЈЕ БИО АДВОКАТ ВЛАДИМИР ЗРЕЛЕЦ, чијег убицу јури цела српска полиција: Радио за браћу Шарановић, убијен у КЛАСИЧНОЈ САЧЕКУШИ!

„Просто, та изјава била је корак у потпуно супротном правцу и због тога је очигледно и таква реакција наше земље. Ми реагујемо у жељи да очувамо стабилност. Нити сте видели неку нашу исхитрену реакцију, нити смо користили неке тешке речи, нити смо посегли за нечим сличним. Врло, рекао бих, озбиљна и одмерена реакција Србије, која само упозорава да ово не води у добром правцу“, рекао је министар полиције.

Каже и да званичници Србије нису реаговали на изјаву „неког опозиционог политичара, или неког ко не носи такву врсту одговорности“, већ на изјаву представника власти, члана Председништва – највишег представника бошњачког народа, који је „један незаобилазни фактор у политичком животу БиХ“.

ЖРТВОВАЛА ЖИВОТ ДА СПАСЕ СИНА: Изашла да помогне учесницима саобраћајке када је видела да бандера пада…

„И ми реагујемо на некога ко хоће да има односе са Републикпом Србијом. Неко ко каже да хоће најбоље односе, на крају крајева, неко ко својом изјавом компликује односе и у својој земљи и између наше две земље“, рекао је Стефановић.

Стефановић: Има сазнања али нема доказа за случај Јајинци

„Полиција у овом тренутку нема довољно доказа да би привела било кога везано за случај оружја пронађеног октобра прошле године у Јајинцима, близу породичне куће Александра Вучића, али то не значи да МУП нема одређена сазнања и да не ради на томе“, изјавио је министар Небојша Стефановић.

СКАНДАЛ: Дивац признао Косово! (ФОТО)

„Наравно да је то приоритет, али ако не обезбедимо довољно доказа, бесмислено је да идемо у судски поступак. Да ли сам задовољан што је прошло годину дана? Свакако да нисам, али, ја ћу инсистирати да настави да се ради на том случају“, рекао је Стефановић новинарима.

Додаје да упорност полиције доводи до тога да се случајеви реше, те да би сви волели да је тај случај решен сутрадан.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО/ФОТО) ШТА СЕ СТВАРНО ДЕШАВА У ЗИМБАБВЕУ?! Војска каже „није пуч“, а МУГАБЕ У КУЋНОМ ПРИТВОРУ!

ЕВО КО ЈЕ БИО АДВОКАТ ВЛАДИМИР ЗРЕЛЕЦ, чијег убицу јури цела српска полиција: Радио за браћу Шарановић, убијен у КЛАСИЧНОЈ САЧЕКУШИ!

ДОДИК: Доћи ће време за прекрајање граница (ВИДЕО)

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
31°
31°
Thu
24°
Fri
24°
Sat
25°
Sun