заветници.рс
Политика Србија

Стефан Стаменковски: Војно-техничка сарадња са Русијом је предуслов за решавање ситуације на КиМ

У организацији америчког лобистичког удружења Атлантски савет у Вашингтону је одржана међународна конференција на којој је представљена нова америчка стратегија за Балкан и Србију. Она доноси неколико кључних изазова за нашу државу, саопштио је данас председник Српског сабора Заветници, Стефан Стаменковски.

ЛУКАШЕНКО СРБИЈИ ШАЉЕ МНОГО ВИШЕ МИГОВА НЕГО ШТО СЕ ПРИЧАЛО: Србија постаје убедљиво НАЈЈАЧА ВОЈНА СИЛА У РЕГИОНУ!

Документ нове стратегије Атлантског савета САД је први и веома значајан корак у лобирању одговарајућих одлука Конгреса и Сената САД о расподели буџетских средстава за америчко војно присуство на Косову и Метохији и на Балкану у целини. За Србију је то директна претња по националну безбедност земље и положај српског народа у региону, који је на свом примеру искусио све страхоте агресије САД и НАТО пакта.

ХОРОР У БЕОГРАДУ: Девојчицу (14) другови силовали дршком од метле

Други моменат, који треба напоменути је чињеница да су Американци отворено изразили своје амбиције да преузму на себе посредничку улогу у дијалогу између Београда и Приштине. Овај политички покушај да се под притиском САД наметну интереси косовских Албанаца, а не штету српског народа, за Србију је потпуно неприхватљив.

Посебно, као трећу тачку притисака на Србију треба поменути захтеве Американаца, да се Србија дистанцира од Русије, што је за велику већину грађана Србије увредљиво и понижавајуће.

ПРАЉКА СТИГЛА СУЛЕЈМАНОВА КЛЕТВА! Зла коб генерала који је срушио СТАРИ МОСТАРСКИ МОСТ!

Потребно учешће Русије у решавању ситуације на Космету

Наведене претње и изазови пред Србијом позивају нас да мобилишемо сопствене напоре и усмеримо их на стварање адекватних и ефикасних контрамера у војној и политичкој области.

Сигуран сам да ћемо заједно са нашим савезницима, пре свега Руском Федерацијом, наћи најбоље решење за стварање војно-техничке сарадње која је сада неопходан предуслов за решавање српског питања на КиМ, мир и стабилност Србије и целог региона.

ОТМИЦА У БЕОГРАДУ: Младићи стрпали дечака у ауто, па га мучили у Малом Мокром Лугу!

У политичкој сфери за решавање ситуације на КиМ такође су потребни нови формати уз учешће Русије као глобалне силе, заједно са нашим европским и регионалним партнерима.

ОНО ШТО НИСТЕ ЗНАЛИ О ПРАЉКУ: Најбољем пријатељу Србину је преотео жену, а богатство је оставио…

Нови изазови из Вашингтона треба да подстакну српско друштво, политичке актере, стручњаке, али и целокупну јавност, на широку дискусију у оквиру унутрашњег дијалога о Косову и Метохији, али и са нашим међународним партнерима у тражењу прихватљивих решења, базираних на узајамном разумевању и поштовању.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Вучић: Не бих се ругао чину Праљка, проблем су двоструки аршини ЕУ

(ВИДЕО) Катастрофа која се може десити планети много пре времена

КИТАРОВИЋКА У ХАГУ ПОНОВИЛА УСТАШКУ МАНТРУ: Хрватска није агресор, бранила се од великосрпске агресије

НЕЗАПАМЋЕН СКАНДАЛ НА ГРАДСКОМ ГРОБЉУ У БАЧКОЈ ПАЛАНЦИ: Гробари украли минђуше са мртве бабе!

Лавров: САД да кажу ако траже изговор за уништење Северне Кореје

Извор: заветници.рс

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
29°
Fri
30°
Sat
27°
Sun
26°
Mon