Друштво Србија

СТАНОВИ У БЕОГРАДУ ПАПРЕНИ, А ПРОДАЈУ СЕ КАО ЛУДИ: Квадрат и до 3.000 евра, а ово је разлог што су цене за годину дана ДРАСТИЧНО СКОЧИЛЕ!

Цене у новоградњи које су енормно високе без обзира на локацију допринеле су да је просечна цена квадратног метра у Београду достигла невероватних 2.200 евра, рекла је стручњак за некретнине Каћа Лазаревић.

Цене су скочиле нереално, пре свега због повољних кредита са ниским каматним стопама, због чега је однос између понуде и потражње много велики, истакла је Лазаревић.

Војин Ћетковић: Сви постајемо исти, глобалне силе хоће да униште породицу!

“Новоградња је у Београду инвазивно кренула и због тога што има јако много купаца који не питају колико то кошта, а у 90 одсто случајева су то млади људи који мисле да у наредних 20 година могу да отплате кредит.

Вучић одбио „амерички пакет“ за Косово

Млади траже новоградњу, са гаражом у згради, и старији станови их уопште не интересују. То је за инвеститоре био разлог да дижу цену и они су у периоду од годину дана у ваздух подигли цене напоменула је Лазаревић и нагласила како је некада локација била приоритет, али да то сада више није случај.

(ФОТО) Био је младић за пример, а онда га је хероин узео под своје: Његова мајка је објавила језиве фотографије како је изгледао пред смрт

Имамо пример да стан код Новог гробља где је цена некада била до 1.200 или 1.300 евра квадрат, сада кошта 1.800 и до 2.000 евра за квадратни метар новоградње и да се све то прода. Миријево је скочило у новоградњи до 1.300 или 1.400 евра по квадрату, Лекино брдо је било некада 1.400 евра за квадрат, сада је 2.000 евра и притом не можете да нађете стан, истакла је Каћа Лазаревић.

(ФОТО) ОНА ВАЖИ ЗА ЈЕДНУ ОД НАЈЛЕПШИХ СРПСКИХ ГЛУМИЦА: А тек кад јој видите сестру, ОЧАРАЋЕТЕ СЕ!

За њу је, ипак, како је рекла, највећи апсурд Нови Београд, где цена квадратног метра иде и до 3.000 евра, али и Београд на води, за који је много више заинтересованих купаца него што станова има.

(ВИДЕО) Српска ММА звер унаказила Француза: Сви су занемели како је пукло после ударца за нокаут

Колико ће потрајати овај тренд, како је рекла, тешко је прогнозирати, али чињеница је да су овакве скокове цена имали и у другим земљама Европе, али и да такав балон пукне кад тад, те да је само питање времена.

ЗАРОБЉЕНИ УКРАЈИНАЦ ОТКРИО ЗАСТРАШУЈУЋУ ИСТИНУ: НАТО војници су већ ту, обучавају нас за…

Разлог за скок цена некретнина у Новом Саду, како је рекла Каћа Лазаревић, сличан је ономе у Београду, а то је велики број новосаграђених станова, али и то што је “потражња много већа него што је понуда”.

(ВИДЕО) ХИТНА ПРЕВОЗИЛА ПОВРЕЂЕНЕ МОТОРИСТЕ, ПА СЛЕТЕЛА СА ПУТА: Више повређених

Осим тога, како је напоменула, очигледно је да се сада лакше и брже долази до локација и грађевинских дозвола, а да је и начин изградње много ефикаснији него претходних година.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

26 ГОДИНА ОД БРУТАЛНОГ УБИСТВА СРБА У ЛЕДИЋИМА: Иконија је имала 92 године, а малени Милан само 18 месеци када су их свирепо убили!

ШИПТАРСКИ ЗУЛУМ НЕ ПРЕСТАЈЕ: После стоке, краду и аутомобиле, ОПЉАЧКАНИ СРБИ У ВИТИНИ!

КРИТИКЕ СУ УЖАСНЕ! НЕ ПРИЗНАЈУ НОВАКА ЈЕР ДОЛАЗИ ИЗ МАЛЕ ЗЕМЉЕ! Марјан Вајда отворено говорио о односу светских медија према Ђоковићу

ТРАГЕДИЈА НА ОВЧАНСКОМ ПУТУ: Сударила се 3 возила, жена остала на месту мртва, још троје теже повређено

ОДГОВОР МИЛАНА ДАБОВИЋА, ОЦА КОШАРКАШИЦА, НА ОПТУЖБЕ ЗА НАСИЉЕ: Никада нисам ударио децу, моја ћерка лажима жели да заради

Како су Русија и Кина обуздале НАТО

Курир/Данас

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
23°
Sat
24°
Sun
26°
Mon
25°
Tue