Друштво Србија

Станислава је остала у ШОКУ када је од ПАРКИНГ СЕРВИСА добила опомену

Власници страних таблица који су добили казне новосадског Јавног предузећа „Паркинг сервис“ непријатно су изненађени опоменама за плаћање у којима им се прети „утеривачима дугова“.

У неколико реченица опомене, показано је велико непознавање правописа српског језика, па чак и код елементарних ствари као што су мало и велико слово. Ипак, најјачи утисак оставља сам крај опомене и претња – „НЕМОЈТЕ ИГНОРИСАТИ ОВО ПИСМО“, иначе ће како, се додаје, неплаћање обавезе бити регистровано као дуг и прослеђене „утеривачу дуга“!

СРБИЈА ДОБИЛА УЛТИМАТУМ И ИЗ САРАЈЕВА: Предајте Дрину, па у ЕУ!

Покушали смо у „Паркинг сервису“ да сазнамо ко су „утеривачи дугова“ али они то нису успели да нам разјасне.

– За наплату дугова власницима возила са страним таблицама агнажовали смо фирму из Лондона „ЕПЦ плц пан еуропен цоллецтион“. Они састављају те опомене па су им се можда зато отеле овакве – реклаи су нам у „Паркинг сервису“.

Како објашњавају, ако грађани са станим таблама за осам дана Паркинг сервису не плате казну у износу од 900 динара, онда прелазе у надлежност ове фирме из Лондона и носовадски Паркинг сервис са тим више нема ништа.

(ФОТО) НИКАД ОБЈАВЉЕНА ФОТОГРАФИЈА: Једна мајка је случајно ухватила тренутак после УДАРА АВИОНА у Куле близнакиње

– Они имају свој ценовник у зависнисти из које земље је возило, а нама проследе наших 900 динара – рекли су нам.

Но, на бројеве телефона лондонске компаније нико нам се није јавио.

Из Паркинг сервиса кажу да они дугове домаћих возача потражују преко извршитеља, али да не знају шта тачно лондоској фирми значи појам „утеривач дуга“.

(ВИДЕО) Капитен Реала изазвао ПОМЕТЊУ: На тренинг стигао у ФИЋИ

Међутим, на опомени стоји знак овог новосадског јавног предузећа, а људи већином ни не знају да се иза ње крије лондонска фирма.

Станислава Лигка која нам је послала ову опомену, каже да је казну хтела да плати када се вратила кући у Бањалуку, али да ју је „безобразно велика провизија“ одговорила од тога.

ПРОФЕСОРКА ТВРДИ ДА НИЈЕ УБИЦА: У моју мајку је ушао ђаво, видела сам је у локви крви

– У банци у Бањалуци где сам хтела да платим казну објаснили су ми да на тај износ од 47 евра морам да платим још 35 евра провизије, што је тотално ван памети, као да плаћам још једну казну. Новчана трансакција наводно иде преко неке немачке банке, па тек онда новац стиже у Лондон, због чега све поскупљује. Тако да ћу казну да платим када дођем у Нови Сад. Прилично је блесаво да вам неко прети утеривачима дугова на опомени јер нисте продужили паркинг. У најмању руку човек се осећа неугодно. Чула сам да баш због те две речи људи долазе и плаћају казне, јер се боје, тако да је јасно зашто то ту и стоји – каже Станислава Лигка из Бањалуке.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Арно Гујон наставља да помаже Србима на КиМ

Дачић: Не постоји уцена која може Србију да натера да призна независно Косово

Ухапшени осумњичени за разбојништво из 1997. године

Извор: Блиц

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
22°
Mon
25°
Tue
24°
Wed
19°
Thu