Друштво

Стаматовић добио дозволу: Златибор добија највећу гондолу на свету

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре издало је грађевинску дозволу за прву фазу изградње панорамске гондоле на Златибору.

Дозвола је стигла после двогодишњег „рата“ између првог човека Чајетине и Министарства, које је више пута одбило да изда дозволу за градњу, уз објашњење да је захтев непотпун, али и због, како је наведено, техничких пропуста.

Драги пријатељи, неизмерно сам срећан што је након дугог чекања, ИЗДАТА грађевинска дозвола за Gold Gondola Zlatibor !!!

Posted by Milan Stamatović on Thursday, 27 July 2017

„Политика је дебело уплела прсте у овај посао, али за нас на Златибору ово није политика већ — живот“, каже за Спутњик Милан Стаматовић, који не крије задовољство што коначно у рукама има дозволу за градњу гондоле.

„Све то је сада иза нас. Нећемо се освртати на оно што је било. Најважније је да су стручне службе схватиле да је ово добар пројекат, пројекат за опште добро, а не за добро појединаца, како је то понекад представљано. Радови почињу већ следеће недеље. Већина опреме већ је стигла“, каже Стаматовић.

Панорамска гондола која би требало да повеже Златибор и Чајетину инвестиција је вредна 13 милиона евра и у потпуности је финансира локална самоуправа. На поменуту опрему већ је потрошено десет милиона евра.

Пројекат од националног значаја, како кажу у Општини, иако скуп, и те како је исплатив, јер ће битно утицати на раст прихода од туризма у овом крају.

Девет километара најмодерније ваздушне трасе златиборске гондоле повезаће центар Златибора са ски-центром Торник, преко Рибничког језера, на ком ће се налазити међустаница. Гондола ће моћи да превезе шест стотина путника по сату у 55 засебних кабина са по десет места. Очекивања су да се инвестиција од 13 милиона евра врати кроз десет година, када се очекује да Златибор постане најпосећенија туристичка дестинација у Србији и региону са 10 милиона ноћења годишње и око милион посетилаца.

Одлуком СО Чајетина 2015. године основано је ЈП „Голд гондола“ Златибор чија је основна делатност превоз путника.

Извор: rs.sputniknews.com, Говори Србија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ И:

УПОЗОРЕЊЕ ЕКСПЕРАТА: Журба око решавања Косова штети Србији, треба одуговлачити

Врхунац либералних тековина – одузимање деце традиционалним породицама

Израелски професор: ,,Јасеновац је био ГОРИ ОД АУШВИЦА, канонизација Степинца ЈЕ ЗЛОЧИН!“

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
23°
Sat
24°
Sun
26°
Mon
25°
Tue