Wikimedia
Друштво Србија

ШТА СВЕ МОЖЕ МОЋНИ ИКС-НОЖ Најсавременији апарат коначно и у Србији, ефикасно уништава тумор, а лечење је БЕСПЛАТНО

У Клиничком центру Србије с радом је почео икс-нож, најсавременији апарат за борбу против тумора у целом телу. Пацијенти из Србије ће на зрачење икс-ножем ићи бесплатно, уз оверену здравствену књижицу, а ово су његове главне карактеристике.

Понедељак доноси чисто зло грађанима Србије: Нагла промена температуре, а то значи само једно!

Када је у питању зрачење тумора, доктори су раније пацијентима давали и до 30 зрачних терапија, а сада, уз помоћ икс-ножа, пацијенти ће добити највећу дозу зрачења за само једну терапију до највише пет.

Оно што је још важније, зраци овог апарата прате тумор у реалном времену. То значи да, уколико имате тумор на делу тела који није миран, већ се помера приликом удисаја и издисаја (плућа, на пример), ласерски зраци ће пратити искључиво тумор, односно неће оштетити здраво ткиво, што до сада није било изводљиво. За то је заслужна најновија 4Д техника зрачења.

(ХОТ ФОТО) ШОК! Скинула се и Слобода Мићаловић, ГОЛЕ ГРУДИ ЗА МЕДАЉУ!

На икс-ножу ће се лечити пацијенти који имају тумор величине до шест центиметара. То су најчешће пацијенти који не подлежу операционом третману, на којем се радиотерапијом прво смањује тумор до мера да може да се уради или хируршка интервенција или да се настави са хемотерапијом. На икс-ножу дневно може бити третирано до 30 пацијената, у две смене. Број пацијената зависи и од тога шта се третира, као и код сваког сличног апарата. Још једна важна ствар је да на икс-ножу могу бити зрачена и деца.

(ВИДЕО) НОВАК ДОБИО БОРБУ ТИТАНА У ПАРИЗУ: Ђоковић после драме срушио Федерера у спектакуларном полуфиналу!

Wikimedia

Нема га већ ТРИ МЕСЕЦА, потрошене и ЗАЛИХЕ: У Србији несташица НЕЗАМЕЊИВОГ лека?!

Након што се утврди да је неко кандидат за зрачење на икс-ножу, том пацијенту се направи маска, за разлику од гама-ножа којем су потребни специјални рамови. Пацијент затим одлази на снимање скенером, који је такође набављен када и икс-нож, како би стручњаци тачно прецизирали поље зрачења на телу.

Сви добијени параметри, као и стање пацијента, проверавају се још једним снимком на магнетној резонанци, након чега пацијент у пратњи лекара одлази на третман зрачења.

(ФОТО) СРБИЈА ЈЕ ЗГРОЖЕНА! Неко је полио недужну животињу ФАРБОМ па се похвалио на Фејсбуку, а коментари испод слике су још СРАМОТНИЈИ

– Веома је важно истаћи да се за сваког пацијента прави посебна, индивидуална терапија. Икс-нож примењује више техника, он може да наводи зрак на тумор док га прати у реалном времену, постоји могућност померања тумора, обликовање зрака према самом тумору. Такође, различит је интензитет зрака и време зрачења за сваког пацијента – рекла је на отварању Центра за икс-нож за „Блиц“ др Биљана Шеха, иначе начелница новоотвореног центра.

ТУГА У ПРИШТИНИ ЗА ЗАДУШНИЦЕ: Срби нису могли да пронађу гробове својих најмилијих

Након што добије прописану зрачну терапију, пацијент не иде кући. Разлог томе лежи у чињеници да зрачење није једнократно, као код гама-ножа, него пацијент добија неколико терапија.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) ТРСТ ПОД ОПСАДОМ ПОЛИЦИЈЕ: Неофашисти и антифашисти на пар стотина метара раздаљине

(ФОТО) ЈЕЗИВЕ СЛИКЕ ИЗ СРБИЈЕ! ПОМОР ЖИВОТИЊА ЗБОГ ПШЕНИЦЕ? Грађани у страху питају шта чека људе?

(ВИДЕО) Стравично невреме направило хорор у Италији: Нестварна сцена, таласи бацили крузере један на други!

НЕДОПУСТИВО! Учитељ држао девојчицу која плаче, док је учитељица све то снимала, разлог НЕВЕРОВАТАН!

ПРОГОВОРИЛА ВЕРЕНИЦА ДАРКА ЛАЗИЋА! Певач трпи: Паклено би било да није СТАЛНО НА ЛЕКОВИМА!

КАДА НАМ СТИЖЕ КРАЈ СВЕТА И КАКО ЋЕМО СТАРИТИ ЗА ПАР СЕКУНДИ? Ово су сва Вангина предвиђања! Нека уливају страх у кости!

blic.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
31°
Sun
30°
Mon
27°
Tue
27°
Wed