Информер
Србија Хроника

ШТА СЕ КРИЈЕ НА СНИМЦИМА КАМЕРА? Да ли је и ћерка Јана била у аутомобилу?

У оквиру истраге, коју Више јавно тужилаштво у Београду води против Зорана Марјановића (39), осумњиченог да је 2. априла 2016. на насипу Црвенка у Борчи убио своју супругу Јелену Крсмановић Марјановић (33), биће рађено и вештачење видео-снимка, који је забележила камера са продавнице у Борчи..

КАКО СУ АРКАН И ГИШКА УШЛИ У ДБ и ликвидирали албанске и усташке терористе

Према речима извора, током полицијске истраге помињана су три видео-записа, и то један са аутобуса ГСП-а, други са камере на кући мештанина Црвенке и трећи из камере на продавници, али се испоставило да је само један од њих употребљив.

– Снимак који може бити од помоћи јесте онај који је забележила камера са продавнице у Борчи. Преостала два снимка су изразито лоше резолузције, тако да су практично неупотребљива. Једина камера која је забележила Марјановиће 2. априла 2016. године налази се у насељу Борча, са леве стране, на путу ка Црвенки. Вештачењем тог снимка могла би се одгонетнути мистерија да ли је тог дана Јана Марјановић, ћерка Зорана и Јелене, била са њима у аутомобилу, када су се, према Зорановим тврдњама, запутили на насип у Црвенки – каже саговорник.

РАЂА СЕ НОВА ВОЈСКА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: Постројавање заказано за 9. јануар! ДОДИК ПОВУКАО НАЈОПАСНИЈИ ПОТЕЗ У КАРИЈЕРИ!

Како тврди извор упућен у случај, познаник породице убијене певачице “Гранда” погледао је снимак са камере.

– Он каже да се на снимку, који је настао 2. априла, у време када су, према Зорановим сведочењима, он, Јелена и Јана кренули на насип да би Јелена трчала, види аутомобил Марјановића. Према његовим речима, на месту сувозача седео је Зоран Марјановић, док је за воланом била женска особа. Жени се не види лице, већ само део црне, дуге косе, као и лакат у плавој тренерци. Такође, особа која је погледала снимак тврди да Зоран седи сам, односно да се у аутомобилу не види његова ћерка Јана, иако је он полицији испричао да је Јелена возила, а да је он на месту сувозача био са ћеркицом која му је седела у крилу – каже извор.

Шипка о случају Марјановић

Ненад Шипка, директор Центра за форензичка истраживања из Новог Сада, кога је као приватног форензичара ангажовала породица Крсмановић, раније је предлагао да Војин Маштруко, судски вештак из Хрватске и сарадник ЦФИ, који је пионир форензичке 3Д реконструкције у региону, обави вештачење уз помоћ ласерске технологије.

ЧУДО У ЧАЧКУ: Жена (39) се породила, а није знала да је трудна! Родила здравог дечака!

– Уколико постоји видео-снимак који је забележио целу фигуру особе, применом ласерске технологије и ректификацијом фотографије добијене са снимка видео-надзора, тачније прилагођавањем детаља са фотографије стварним димензијама може се установити да ли је особа са снимка, којој се највероватније не види лице, заправо Јелена или је то нека друга особа. У нашем региону то једино ради Војин Маштруко из Хрватске. Резултат зависи искључиво од квалитета фотографије, јер су објективи камера за видео-надзор широкоугаони и искривљују слику. Ако полиција сумња да је на снимку неко други, потребно је скенирати ту особу, уз њен пристанак, и упоредити скенирану слику са фотографијом која је скинута са спорног снимка – објаснио је Шипка раније.

У оквиру истраге могуће је урадити и антрополошко вештачење, како би се утврдило да ли је женска особа, која је управљала аутомобилом, заиста покојна Јелена.

ДЕТАЉИ СТРАВИЧНОГ ЗЛОЧИНА КОД ПАРАЋИНА: Студенткиња оставила бебу да се ​​УДАВИ У ВЦ ШОЉИ!

– Оно што отежава антрополошко вештачење јесте то што се на снимку не види лице жене. Због тога је врло тешко да вештак антрополог, на основу овог снимка, са сигурношћу утврди да ли је за воланом била Јелена или нека друга особа. Када се раде оваква вештачења, процењују се, између осталог, висина, тежина, облик главе особе, контуре лица, конституција тела, као и неке специфичности, као што су ход, покрети, гестикулација. С обзиром на то да на овом снимку жена, која је предмет вештачења, седи а да јој се не виде лице и тело, питање је да ли ће на основу њега моћи да се докаже да је Јелена та која је забележена на њему – каже наш саговонрик.

Подсетимо, Зоран Марјановић ухапшен је 15. септембра ове године због сумње да је убио своју супругу Јелену на насипу у Црвенки.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

СРПСКИ СТРУЧЊАК УПОЗОРАВА: Америка спрема скандал космичких размера!

(ВИДЕО) КУБУРОВИЋ: Церемонија као и рад Хага – селективна!

Данас су Материце, ево шта све жене треба да ураде!

Извор: Ало

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
27°
31°
Sun
29°
Mon
27°
Tue
27°
Wed