Telegraf/Wikipedia
Регион

Шта се крије иза зидина ЦРНОГОРСКОГ ПЕНТАГОНА? Грдосија код Котора је дом чланова шкаљарског клана, а полиција је данас упала унутра

Шкаљарци су на велика врата ушли тихо, ненадано, ниоткуд и постали ноћна мора домаће, регионалне и светске полиције.

СТАРИНА МИЛОМИР (82) И ЊЕГОВА ГВОЗДЕНКА ИЗ КЊАЖЕВЦА ЗГРАНУЛИ СРБИЈУ: Селе се у пећину због немаштине, а и зато што тамо нема рачуна?!

У стамбеном комплексу изнад Шкаљара у Црној Гори, познатог под називом „Пентагон“, у коме живи више особа које припадају криминалном тзв. „шкаљарском клану“, црногорска полиција у акцији „Бока“ претресла је неколико станова чланова ове криминалне групе.

Рат шкаљарског и кавачког клана однео је 24 живота: Синоћ је метак добио телохранитељ прве жртве, од које је све почело у Београду (ФОТО) (ВИДЕО)

Пентагон је доспео у центар пажње када је Управа за заштиту културних добара Црне Горе (УЗК) непосредно након што је на њено чело дошла директорка Анастазија Мирановић, дала сагласност за изградњу огромног стамбено-пословог комплекса изнад Шкаљара у Котору.

Инвеститор овог бетонског објекта, за који стручњаци сматрају да је пример девастације простора, компанија „Премиа“ из Котора, обратила се Општини Котор крајем октобра 2014. године, са захтевима за издавање грађевинских дозвола за три од укупно пет ламела Пентагона.

ТВРДИО ЈЕ ДА СРБИ НИСУ ПОЧИНИЛИ ГЕНОЦИД У СРЕБРЕНИЦИ! Шеих Имран: Обожавање НАТО на Косову, у БиХ и Македонији од стране муслимана супротно је Курану!

Део документације приложене уз сваки од тих захтева била је и „Сагласност Управе за заштиту културних добара“, иако пројекат који је урађен за те објекте у много чему није одговарао раније издатим урбанистичко-техничким условима, посебно са аспекта тражене усклађености нових објеката са „традиционалном архитектуром поднебља“ Котора.

Мирановић је на место директорке УЗК дошла у лето 2014. Она се данас декларативно залаже за поштовање Акционог плана које је Министарство културе донело крајем фебруара како би се спречило брисање Котора са листе УНЕСЦО-а, а који поред осталога, предвиђа и мораторијум на сваку даљу изградњу на подручју которске општине.

Мирановићка је 2014, када је УЗК дала сагласност на Пентагон, а на власти у тој општини је био ДПС, присуствовала заседању Комитета за светску баштину УНЕСЦО-а у Дохи, где је то тело Црној Гори издало „препоруку за контролисану градњу“ на подручју Котора.

Убиство у „Нани“ по угледу на „лоша стара времена“: Ликвидацијом чувеног Лакија у истом клубу промењена је историја српског криминала

Википедија

То је био један степен мање од „последњег упозорења пред искључење“. УНЕСЦО-ов Комитет за светску баштину у низу докумената још од 2003. упозорава на негативне последице прекомерне урбанизације Котора.

Сам Пентагон може да се упореди са здањем Земунског клана у Шилеровој улици, у Земуну.

Вође земунског клана Душан Спасојевић Шиптар и Миле Луковић Кум уложили у здање у Шилеровој велику своту новца, а у њој су се налазиле веома скупоцене и луксузне ствари. Процењивало се да је у иградњу виле уложено најмање осам милиона евра, мада ова информација никада није потврђена.

(ВИДЕО) АМЕРИЧКИ ВОЈНИ ПИЛОТИ ОЧАЈНИ: Како да ратујемо са Русима кад и не видимо њихове ловце Су-30 и Су-35! Њиховим мукама ту није крај!

АКЦИЈА БОКА

Претресен је стан Игора Дедовића, његове мајке Војке, његовог таста Грације Петровића, затим стан Далибора Томовића званог „Даба“ и стан Александре Ђурић, жене покојног Далибора Ђурића, како преносе Вијести.

И током викенда подгоричка полиција контролисала је безбедносно интересантне особе и објекте у којима они бораве, па је тако претресла стан и друге просторије које користи Драган Илић (35).

Током претреса пронађена је већа количина муниције различитог калибра, оквири од појединог оружја и одређена количина експлозива.

Пси раскомадали власницу, па нису дали полицији да приђе лешу: Инспектори 8 сати скупљали остатке тела

ШКАЉАРСКИ КЛАН

Шкаљарци су на велика врата ушли тихо, ненадано, ниоткуд и постали ноћна мора домаће, регионалне и светске полиције. Поменути клан важи за један од најбруталнијих тренутно.

Ликвидације извршавају искључиво аутоматском пушком са великим бројем испаљених метака, која је гаранција успеха. Пале аутомобил и остављају пушку у њему – то је потпис шкаљарског клана.

Сумња се да управо шкаљарски клан стоји иза убиства Александра Станковића званог Сале Мутави, једног од вођа навијача Партизана, које се догодило у октобру прошле године. Начин извршења ликвидације подсећа на њихов.

ТИНЕЈЏЕР СИЛОВАО МАЛОЛЕТНИЦУ! У њу је био СМРТНО ЗАЉУБЉЕН, а онда јој је ВЕЗАО РУКЕ, НОГЕ И УСТА и обљубио је на градском стадиону!

Управа полиције Црне Горе

Сматра се да су настали као продукт државних служби, приписује им се више од 20 никад разрешених убистава из деведесетих и верује се да имају најбоље везе са јужноамеричким нарко-картелима.

Некако логично, имају везе с људима из света бизниса, политике, али и полиције.

Некада је шкаљарски заједно са Кавачким кланом, био један мафијашки клан.

ДА ЛИ СТЕ ЈЕ ВИДЕЛИ? Јована (13) кренула на тренинг и од тада јој се губи сваки траг

Управа полиције Црне Горе

Рат два најјача криминална црногорска клана, „кавачког“ и „шкаљарског“, у претходне скоро три године однео је 24 живота. Полиција проверава да ли су још неке ликвидације у Црној Гори, али и у земљама региона, последице сукоба две криминалне групе из Котора. Осим у Црној Гори, ти кланови су вршили ликвидације супарника и у Србији и Босни и Херцеговини.

Због сукоба и претњи у рату подземља, многи чланови организованих криминалних група у Бару, Будви, Котору и Подгорици набавили су блиндиране аутомобиле.

ВАТРЕНИ ОБРАЧУН КАО УСРЕД ДЕВЕДЕСЕТИХ: Мушкарац (27) убијен испред познатог београдског клуба, нападач у бекству

Сумња се да је нестанак 300 килограма кокаина из стана покојног Радомана у Валенсији 2014. године изазвао рат и поделу на два црногорска криминална клана.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО) Сценариста открио ТАЈНУ НОВЕ СЕЗОНЕ СЕРИЈЕ УБИЦЕ МОГ ОЦА: Многе ћемо убити, Вук више неће бити онај стари, а Јелисавета..

НОЖЕМ ИСКАСАПИО ЖЕНУ, ПА СЕО У АУТО И ЗАКУЦАО СЕ У КАМИОН: Рођаци на Фејсбуку сазнали да је Јелену убио муж

На исти дан када је заказана свадба принца Харија и глумице, догодио се језив злочин у краљевској породици: Краљ је својој жени одрубио главу!

(ФОТО) ВУЧИЋ СТИГАО У МОСКВУ! Сутра важан састанак са Путином!

Извор: Телеграф

 

Оставите коментар