srpskaradikalnastranka.org.rs
Политика Србија

СРС: Тешко Србима на Космету! (ВИДЕО)

БЕОГРАД - На данашњој конференцији за новинаре, потпредседник Српске радикалне странке Зоран Красић обратио се надлежним органима поводом два проблема који муче наше људе на територији Косова и Метохије.

Први проблем се односи на то што председници привремених органа, јединица локалне самоуправе Републике Србије на територији Косова и Метохије, који су истовремено и функционери локалне самоуправе по Тачијевим законима, не признају правоснажне судске пресуде судова Републике Србије. Срби који су у Грачаници, без икаквог разлога, избачени са посла, добили су поступке пред српским судовима. Међутим, људи нису враћени на посао јер у Грачаници ради кадар Српске напредне странке, Караџић, који прима плату из буџета Републике Србије и из буџета терористичког Косова, и нема те силе која може њега да натера да примени и да поштује правоснажне судске пресуде судова Републике Србије.

srpskaradikalnastranka.org.rs

Други проблем је то што је Србија по Бриселском споразуму наводно била у обавези да формира своје телекомуникационо предузеће за територију Косова и Метохије. Позвани су сви Срби претплатници услуга, да обнове уговоре. Да би то урадили, Срби су морали да донесу личну карту терористичког Косова, и да на тој личној карти пише, не да су Срби, него да су Косовари. Значи, орган Републике Србије тера Србе да се изјашњавају да су Косовари. Са тим уговором и са тим мобилним телефоном не могу више да плаћају услуге у Београду као што су то раније радили, јер је то већ роминг. И уплата свих трошкова коришћења мобилних телефона врши се само у експозитури НЛБ банке у Косовској Митровици, и то само у еврима.

 

Српски радикали се питају: како то ова власт штити интересе Срба на Косову?

Док год важи девиза „Европска унија нема алтернативу“ и док Србија буде ишла том стазом, нама ће се дешавати лоше ствари јер ова власт не ставља на прво место овај народ и државу и не штити фундаменталне интересе својих грађана.

Извор: Правда

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Српски војници на вежби у Русији (ФОТО)

ХРВАТСКА ИЗГУБИЛА ЦАРИНСКИ РАТ: Загреб смањио таксе

Додик: Република Српска је јака и стабилна

Северна Кореја објавила план напада на америчко острво Гуам

Државна помоћ Ер Србији вишеструко већа од профита

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
29°
Fri
30°
Sat
29°
Sun
27°
Mon