Printscreen
Друштво Србија

СРПСКО СЕЛО СА 250 НЕЖЕЊА: Сви богати, а жене им долазе из Африке. А ЗАШТО?!

Драган Марковић, из Јадранске Лешнице наводи да се није оженио јер девојке неће да живе у селу.

Од 2.500 становнике у Јадранској Лешници је чак 250 нежења. Иако су готово сви доброг материјалног стања, са великим имањима и механизацијом, пара, кажу, имају, али љубави не.

оред добре инфраструктуре, повољних услова за живот и развијене пољопривреде, ово село крај Лознице има велики проблем са нежењама. Међутим, ово место познато је и по женама које долазе из Африке, Русије, Молдавије и Украјине – да би се удале и остале у том лозничком селу.

Драган Марковић, из Јадранске Лешнице наводи да се није оженио јер девојке неће да живе у селу.

„Брат има 50 година, а ја 47 година, нисмо се оженили, а имамо све услове. Жена нема у селу“, јада се Драган Пајевић, из Јадранске Лешнице.

И док Лешничанке одлазе, Марија Марковић је у село дошла из Африке. Са троје деце тренутно је сама у домовини супруга, јер се он због посла вратио у њену родну земљу – Гвинеју.

„Година дана како сам овде, како се каже, сви су супер, имам комшинице да пијемо кафу, да се дружимо. Све имају и деца, све је у реду“, објашњава Марковићева за РТС.

Слободанка Марковић, Маријина свекрва наводи да је снају добро прихватила.

Оваквих примера је у још 40 домаћинстава. Дом у овом селу нашле су девојке са свих континената, осим Аустралије. А када би, кажу у селу, оженили све момке зидали би и нову школу.

„Не би мештанима и мом Савету Месне заједнице било тешко да направимо још једну школу кад би дао Бог да се они ожене“, наводи Драган Тодоровић, председник МЗ Јадранска Лешница за РТС.

Разлог за велики број нежења, додају, некада је била лоша инфраструктура. Сада Јадранска Лешница има готово све, од добрих путева, до вртића и амбулатне, а са бољим изгледом села, надају се и новим снајама.

Извор: Еспресо.рс

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Напето у Куманову после пресуде „Кумановској групи“, демонстранти узвикивали „ОВК“

(ВИДЕО) ШУМА СТРАВЕ И УЖАСА: Зову је европским Бермудским троуглом, а многи је сматрају најуклетијим местом на планети!

(ВИДЕО) САД НАПАДА И РУСИЈУ: Саша Јанковић оптужио Русе да раде сумњиве послове у хуманитарном центру у Нишу?!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
29°
Fri
30°
Sat
26°
Sun
27°
Mon