Извор: facebook.com
ВИДЕО

Српско-канадски филм добио награду у Торонту (ВИДЕО)

Холивудско удружење страних новинара прогласило је српско-канадски филм ,,Флафи" за најбољи кратки филм приказан на Међународном филмском фестивалу у Торонту, саопштио је Филмски центар Србије.

Српско-канадски филм у режији редитељке Милице Ли Филиповски проглашен је најбољим филмом приказаним у оквиру шеснаестог издања Фестивала десет најбољих, путујућег фестивала који је део Међународног филмског фестивала у Торонту.

Холивудско удружење страних новинара наградило је редитељку филма са 15.000 долара, док је другу награду и 5.000 долара освојио Теодор Ушев за анимирани филм ,,Слепа Вајша“.

Како су навели, филм ,,Флафи“ је светску премијеру имао на Међународном филмском фестивалу у Торонту, а приказан је и на фестивалима у Тељурајду, Сијетлу, Сао Паолу.

Извршна директорка фестивала у Торонту Мишел Махо казала је да се ове године први пут додељује награда Холивудског удружења страних новинара, поред традиционалног Златног глобуса и додала да је Међународни фестивал у Торонту почаствован партнерством са тим удружењем.

Извор: Н1

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Турска купује систем С-400 од Русије

Ракић: Неће бити ,,Војске Косова“, ЗСО ће се формирати врло брзо

Додик: Декларација у парламентима Српске и Србије у новембру

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
11°
18°
Sat
19°
Sun
17°
Mon
11°
Tue