ВИДЕО

Српски тенкисти спремни за тенковско такмичење у Русији! (ФОТО, ВИДЕО)

Припадници Војске Србије који ће бранити боје наше земље на предстојећим Међународним војним играма у Русији, на полигону „Алабино“ недалеко од Москве обављају последње припреме на руским борбеним возилима за предстојеће надметање у најатрактивнијој дисциплини игара – „Тенковском биатлону“.

Двонедељни „Тенковски биатлон“ почиње у суботу, уз очекивано учешће 19 земаља, и то: Азербејџана, Анголе, Белорусије, Венецуеле, Зимбабвеа, Индије, Ирана, Јерменије, Казахстана, Киргизије, Кине, Кувајта, Лаоса, Монголије, Никарагве, Русије, Србије, Таџикистана и Уганде. Жребом је одлучено да наши тенкисти прву трку возе у недељу, када ће наспрам себе имати екипе Руске Федерације и Киргизије. 

Тим такмичара тенковског биатлона из Србије, извор: mod.gov.rs


Пет тенковских посада Војске Србије ће интензивно тренирати до почетка такмичења, а вођа тенковске екипе потпуковник Саша Тодоров, оцењује да је морал наших такмичара на завидном нивоу. Наши тенкисти су прошле године освојили 5. место у овој дисциплини.

Извор: mod.gov.rs

Поред учешћа на ,,Тенковском биатлону“, на овогодишњим Међународним играма екипа Војске Србије, предвођена потпуковником Мирославом Јовановићем, учествоваће и у дисцилини „Пољска кухиња“.

Извор: mod.gov.rs

,,Тенковски биатлон“ се иначе сваког августа одржава надомак Москве, а земље чланице НАТО до сада су увек одбијале да у њему учествују, упркос позивима руских домаћина. Зато су руски тенкисти ове године одлучили да упуте директан позив колегама из НАТО. ,,Време је да се одмеримо, момци. Уместо да упиремо пушкама једни у друге, хајде да се такмичимо на полигонима за тренинге.“ – позвали су из руског тенковског корпуса.

Извор: Говори Србија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

УПОЗОРЕЊЕ ЕКСПЕРАТА: Журба око решавања Косова штети Србији, треба одуговлачити

Вулин: ,,Министарство одбране уводи мере којим ће побољшати материјални положај војника“

Враћање обавезног служења војног рока између реалних потреба и притисака сектора НВО

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
22°
Tue
22°
Wed
22°
Thu
20°
Fri