Фото: Информер
Друштво Србија

СРПСКИ ПОЛИЦАЈЦИ НЕКАЖЊЕНО СЛАВЕ „ВЕЛИКУ АЛБАНИЈУ“! ​Поједини припадници МУП-а брукају униформу и понижавају земљу

Уместо да штите грађане и бране уставни поредак земље, на шта су се и заклели, поједини полицајци јавно истичу симболе шиптарских екстремиста, због којих је настрадало на хиљаде Срба

Поједини полицајци у Србији, уместо да штите грађане и уставни поредак наше земље, јавно пропагирају симболе шиптарских терориста и „велике Албаније“, и за то пролазе некажњено! Безбедносни стручњаци и искусни полицајци сматрају да је то скандалозно и недопустиво и да таквим њиховим колегама није место у МУП!

ВЕЛИКА АНКЕТА о статусу Косова и Метохије

Провоцирао класиће

Информер је јуче објавио фотографије Јоване Нуредини, полазнице Центра за основну полицијску обуку (ЦОПО) на пракси у Полицијској станици Раковица, која се на Фејсбуку похвалила сликом на којој, заједно са дететом, показује рукама орла, који користе поборници идеје „велике Албаније“.

ВОЈИСЛАВ ЈЕ УХАПШЕН ЗБОГ ПЉАЧКЕ САШЕ ПОПОВИЋА, А УБИСТВО ЊЕГОВОГ ОЦА БИЛА ЈЕ НАЈВЕЋА МИСТЕРИЈА 90-ИХ: Како и зашто је убијен први човек српске полиције

Наш лист објављује и још један скандалозан случај полицајца Бесфорта Јунузија из Прешева, који се такође на Фејсбуку хвалио симболима шиптарских екстремиста.

Што се Јованине слике тиче, она је највероватније настала прошле године на једној свадби на Косову, где јој живе рођаци, а ову скандалозну фотографију лајковали су многи Албанци, али и неколико Срба, што је још шокантније?!? Чим је Информер објавио ове фотографије, Јована је угасила свој профил на Фејсбуку.

УЖАС НА БАЊИЦИ: Пронађено беживотно тело мушкарца!

СА КОЛЕГИНИЦАМА НА ОБУЦИ Јована Нуредини (друга слева) Фото: Информер

Јунузи је пак објавио више фотографија са албанским заставама, као и ону на којој рукама показује орла. Завршио је обуку у ЦОПО 2016. године, након чега је и добио посао у МУП.

Јунузијев „класић“ из Центра за основну полицијску обуку испричао нам је да је Бесфорт увек истицао своје албанско порекло, па је чак у неколико наврата и провоцирао колеге полазнике.

Америка се изјаснила о разграничењу Београда и Приштине

– Сећам се да смо 2015. на ТВ-у заједно гледали фудбалску утакмицу између Србије и Албаније. Током интонирања српске химне је седео и ћутао, али је одмах устао чим је почела албанска химна и на сав глас је певао.

Ником у тој просторији није баш било пријатно, али му нико ни реч није рекао. Само му је један колега добацио да седне јер не види ТВ од њега, али овај је то одбио.

Такође, једном је, ваљда у шали, пред неколико полазника рекао: „Мени ако моји јаве, ја вас све побијем. Једино би ми било жао мог вода…“ Иначе, причао је како му је отац власник неке дискотеке у Великом Трновцу – каже Јунузијев „класић“.

ВЕЛИКА ПАРАДА 11. НОВЕМБРА У БЕОГРАДУ Путин ће видети до сада највећи војни арсенал Србије

Стручњаци из области безбедности сматрају да је срамота то што ови млади људи, уместо да штите уставни поредак земље у којој живе и којој су се заклели на верност, они некажњено славе и пропагирају идеје које су коштале живота на хиљаде Срба.

Лазар Ранитовић, председник Синдиката српске полиције, истиче да се много његових колега борило против екстремиста који заступају идеју „велике Албаније“, а да су на крају дочекали да раде са људима који исту ту идеју јавно славе и подржавају.

– Ако не волимо државу у којој живимо и радимо, већ истичемо неке екстремистичке симболе, таквима није место међу нама. Људи у МУП који се баве психолошком и безбедносном провером полазника морају да обрате пажњу на овакве ствари.

Суштина целе приче је да не можемо радити за ову државу и овај народ, а то посебно важи за полицајце, а у исто време се понашати неодговорно и јавно исказивати ратнохушхачке ставове – наводи Ранитовић.

(ВИДЕО) ПОЛИЦИЈА ЗАТВОРИЛА КАМП НА ЗЛАТИБОРУ: Полицајци упали касно синоћ у камп за војну обуку малишана

Са њим се слаже и Небојша Декић, представник Синдиката уједињене полиције, који сматра да су у овом случају заказале безбедносне службе.

– Ми смо огорчени после свега. Сви ми који носимо полицијску униформу дужни смо да штитимо ову државу и наш народ у сваком тренутку и на сваком месту. Ја први немам ништа против колега који су друге националности јер, на крају, сви ми једемо исти хлеб.

Али ако неко јавно пропагира нешто против чега смо ми ратовали и гинули, е то не може некажњено да прође! Такве ствари морају да се секу у корену – објашњава Декић.

ДРАМА У НИШУ Миљана Кулић ДОБИЛА ЈЕЗИВУ ИНФЕКЦИЈУ доктор јој рекао: „Иди у Београд па нек те лече“

Симо Спасић, председник Удружења породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији, указује да би Срби, који раде у косовској полицији, били строго кажњени кад би јавно показивали српске симболе.

– Срби у тамошњој полицији или специјалним снагама РОСУ не смеју главу да промоле! Да нешто слично ураде, њима би породице албанских жртава и њихови команданти главе поскидали! Да неки Србин у Ђаковици или Призрену стави обичну шајкачу на главу, одмах би био ликвидиран! Што се тиче ових случајева код нас, ти људи су злонамерни, немају саосећања према породицама српских жртава – каже Спасић.

Они ће испасти жртве

Он, међутим, брине да ће се покренути „ланчана реакција“ уколико Јована и Бесфорт буду кажњени.
– Они морају да буду избачени с посла, и ја то јавно тражим, али они ће тада, по старом опробаном рецепту, глумити жртве, контактираће невладине организације и све то пренети на неке политичке игре – категоричан је Спасић.

Иначе, према незваничним сазнањима, Јована Нуредини је јуче позвана на информативни разговор код надлежних због слика објављених у Информеру, али до закључења овог броја нисмо добили информацију да ли је против ње покренут неки дисциплински поступак.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Дечак (13) са Карабурме злоставља и убија голубове, али прича иза тога је НЕВЕРОВАТНО ТЕШКА И ТУЖНА!

ОВО ОТКРИЋЕ ПРОМЕНИЋЕ СВЕ! Научници измерили брзину СМРТИ!

Председник о КиМ: Америка и Немачка нас већ разграничиле, 9. септембра план за покрајину

ДВЕ БЕОГРАЂАНКЕ НАПРАВИЛЕ ХАОС У ТИВТУ: Хана и Хуанита отишле у Црну Гору да пљачкају, а након луде акције сада су у СПУШКОМ ЗАТВОРУ

Informer.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
28°
Tue
29°
Wed
29°
Thu
30°
Fri