Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић приликом сусрета са начелником Генералштаба Оружаних снага Руске Федерације генералом армије Валеријем Герасимовим, извор: mod.gov.rs
Uncategorized

Српски начелник Генералштаба на вежби ,,Запад 2017″ у Русији

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић борави у службеној посети Руској Федерацији, где је јуче, на полигону „Лужскиј“, присуствовао извођењу активне фазе вежбе руске и белоруске војске „Запад 2017“.

Генерал Диковић је  имао одвојене сусрете са начелником Генералштаба Оружаних снага Руске Федерације генералом армије Валеријем Герасимовим и командантом Западног војног округа, који је носилац реализације вежбе са руске стране, генерал-пуковником Андрејем Валеријевичем Картаполовим.

Са руским колегама генерал Диковић је разговарао о унапређењу билатералне војне сарадње Србије и Русије, актуелним безбедносним питањима у свету, а било је речи и о проширењу сарадње наше земље са Организацијом уговора о колективној безбедности (ОДКБ), пре свега у области обуке.

Извор: mod.gov.rs


Начелник Генералштаба Војске Србије је захвалио генералу Герасимову на помоћи Русије у опремању наше војске, додајући да ће Војска Србије наставити да развија своје способности у сарадњи са свим партнерским државама, као што је Руска Федерација. Наша војска је пре свега заинтересована за извођење заједничких вежби, обуке и усавршавања на различитим нивоима, а посебно су значајни бројни специјалистички курсеви у Русији, на којима се усавршавају припадници Војске Србије.

Здружена стратегијска вежба „Запад 2017“ се реализује од 14. до 20. септембра на територији Руске Федерацији и Републике Белорусије. Вежбе овог типа се изводе једном у две године и представљају завршну фазу заједничке обуке са циљем провере оспособљености за садејство двеју оружаних снага у одбрани Савезне државе Руске Федерације и Белорусије. На вежби учествује око 13.000 војника уз око 70 авиона и хеликоптера, 680 јединица технике и 10 бродова из састава Балтичке флоте.

Више детаља о овој вежби која је изазвала велику узнемиреност НАТО чланица можете прочитати кликом ОВДЕ.

Извор: МОД РС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Кремљ: Нећемо оставити Донбас на цедилу

Икеа гради још 2 објекта у Србији – шта ће бити са домаћим произвођачима?

Пентагон: ,,Имамо војне опције против Пјонгјанга, шаљемо појачање у Авганистан“

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
7°
10°
Wed
10°
Thu
14°
Fri
17°
Sat