Printscreen twitter
Србија Хроника

СРПСКИ КРИМИНАЛЦИ ОПТУЖЕНИ ЗА НАЈТЕЖА ДЕЛА ИМАЛИ СУ 1 ЗАЈЕДНИЧКУ СТВАР: Зашто су користили ХРВАТСКИ пасош да путују по Европи и свету?

БИТКА ЗА ИНТЕРПОЛ: Може ли тзв. Косово да постане члан међународне полицијске асоцијације?

Након хапшења бившег припадника земунског клана Јосипа Голомејића (53) у Задру због диловања наркотика, поново је потврђено старо правило: хрватска држављанства и поготово њене путовнице (пасоши) омиљени су асортиман српских криминалаца.

Голомејић је, иначе, у Србији робијао због убиства полицајца, а након изласка из затвора кренуо је утабаном стазом – право у Хрватску, путем својих бивших сарадника из земунског клана. Али, нису само земунци практиковали да хрватским путовницама (некада правим, некада фалсификованим) путују (несметано) по Европи и свету.

(ВИДЕО) ДИВЉИ ЗАПАД У КАЛУЂЕРИЦИ! НОВИНАРУ ЗАПАЉЕНА ДВА АУТОМОБИЛА: Рејнџ ровер и корса спаљени усред ноћи, чула се и ЕКСПЛОЗИЈА, грађани у страху!

У последњих двадесетак година на поменутим исправама накупило се подоста имена представника српског подземља: од Милорада Улемека Легије преко Луке Бојовића па до Дарка Шарића. Могућност да лако набаве фалш папире земље која има већу „пролазност“ од Србије дефинитивно је доминантан мотив криминалцима, али списак је ипак импозантан…

Милорад Улемек Легија

Тако је априла 2003. године, хрватски МУП потврдио је да се Милорад Улемек – Легија користио фалсификованим пасошем који је издат на име Владо Вукомановић.

Та путна исправа, испоставиће се касније, је једна од 900 које су издате у хрватском конзулату у Мостару, установи која се нашла у центру велике афере која је почетком XXИ века откривена.

ИНТЕРПОЛ ОДБАЦИО ЗАХТЕВ СРБИЈЕ: У уторак ће се ипак расправљати о захтеву Приштине за чланство у тој организацији!

Због фалсификовања ухапшен је конзул, а једна чиновница извршила је самоубиство.

Прецизирано је да је Уле­мек 26 пу­та пре­шао гра­ни­це шест зе­ма­ља са овим документом.

Сретко Калинић

Осим Легије, још један члан земунског клана у Загребу је преузео хрватске исправе: било је то 2006. године, путовница је гласила на име Драго Церсар, а земунац је био Сретко Калинић Звер.

Калинић је имао још један пасош који је накнадно добио, а у њему је стајало име Миливој Мандић.

Калинића је 2010. године Хрватска изручила Србији, где је осуђен на годину и по дана затворске казне због фалсификовања докумената, а потом и на много теже робије због криминалних убистава и учествовања у ликвидацији премијера Зорана Ђинђића.

ХАОС У СРЕДЊОЈ ШКОЛИ! УЛЕТЕЛИ У УЧИОНИЦУ И ПРЕТУКЛИ ЂАКА НАСРЕД ЧАСА: Професор спречио проливање крви! Један од нападача имао и пиштољ?!

Лука Бојовић

Један од хрватских пасоша користио је и Лука Бојовић, и то на име Маријана Баришића, Хрвата који је нестао 2008. године у Блајбургу.

Бојовић је својом фризуром и зулуфима у доброј мери одговарао Маријану Баришићу са фотографије, али, уколико се фотографија у пасошу упореди са последњим снимцима ухапшених, може се закључити да је заправо реч о његовом колеги Владимиру Милисављевићу Будали.

(ВИДЕО) ДРАМА! Разјарени отац улетео у болницу и тражио доктора, уследио је хаос у ходнику… Када видите разлог, сигурно га нећете осуђивати!

Дарко Шарић

Пљеваљски нарко-бос је са личном картом која се водила на име Томислава Саватовића (украдени идентитет) у хрватском конзулату у БиХ у Тузли затражио и добио пасош.

На основу ових докумената, Шарић је добио легалну путну исправу, додуше на нелегалан начин. Ипак, за ово кривично дело никада није одговарао: случај је пред српским судом застарео.

ХАРАДИНАЈ ОТКРИО БОЛЕСНИ ШИПТАРСКИ ПЛАН! Ако зауставимо робу из Србије, за 30 дана пашће влада у Београду или ће признати Косово!

Веско Вукотић

Веселин Веско Вукотић једна је од најмистериознијих личности из српског подземља деведесетих. Његово име везује се уз легендарно убиство Андрије Лаконића, познатог престоничког боксера који је, као и Вукотић, био повезавина са Службом државне безбедности.

За овај злочин, међутим, нико никада није одговарао. Вукотић је, иначе, ухапшен 2006. године у Мадриду и то са хрватским пасошем на име Лудвиг Булић.

ЛИКВИДАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ Убијен озлоглашени криминалац, припадник кавачког клана

Шокантна исповест професора из Ковина ког су тукли његови бивши ђаци јер је насред улице бранио непознату девојку од батина?!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ОВО ЈЕ ДРАГАН, УБИЦА ИЗ ДИВОША КОЈИ ЈЕ СЕКИРОМ РАСКОМАДАО ПЕКАРА Годинама злостављао супругу, секао је и убадао ножем, па је натерао да му буде САУЧЕСНИК У УБИСТВУ!

(ВИДЕО) СЛОВЕНАЧКИ ПОЛИЦАЈЦИ ЗАОШТРИЛИ БЕЛИ ШТРАЈК: Створиле се километарске колоне на граничном прелазу Брегана!

СРБИЈА У ОПАСНОСТИ! 400.000 ТУРАКА ДОЛАЗИ ДА ТРАЖИ ДРЖАВЉАНСТВО Балкан после овог више неће бити исти!

ЧЕКАЛА САМ АУТОБУС, ПА ЗАВРШИЛА У СУЗАМА Прича једне Београђанке која може СВИМА да се догоди!

ТРАУМА МОЗГА ПРЕТИ ДА ГА ПРОМЕНИ МЕНТАЛНО: Дарко Лазић се споро опоравља, доктор открива непознате детаље

УЖАС КОД ЋУПРИЈЕ Тело жене (48) пронађено у Великој Морави

ЛОВ НА СРПСКЕ ГЕНЕРАЛЕ: Хоће да хапсе Диковића и хероје с Кошара!

Извор: Kurir.rs/Blic

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
25°
Mon
29°
Tue
29°
Wed
29°
Thu