Printscreen
Забава

СРПСКИ ГЛУМАЦ ВРАТИО СЕ НА СЕЛО И НИЈЕ ГА СРАМОТА ДА НОСИ ГУЊ И УЗГАЈА КОЗЕ: Желео сам да помогнем родитељима како би од поштеног СЕЉАЧКОГ РАДА могли да живе! САД ГА ЗНА ЦЕЛИ СВЕТ!

Глумац Ненад Јездић на свом имању у Забрдици гаји воће и прави врхунску ракију, док се Бранко Јанковић посветио другој врсти производње која је његова велика страст - козарству.

Буквално између две позоришне представе или снимања, Јанковић из Београда јури до Гуњака да родитељима помогне у бризи о козама, али и да организује прераду млека од којег праве не само сир и кајмак, већ и сурутку у праху, коју продају на четири континента.

ДИРЉИВО: Стефан Стаменковски се опростио од професора Борислава Пелевића

– Живо је у овом периоду године на фарми на којој имамо 150 коза, јер се оне јаре, на свет долазе млади јарићи. Већ стотину се ојарило у мом присуству. Овај посао ме, заправо, најлепше одмара и испуњава између напорних проба. Желео сам да помогнем родитељим, како би од напорног и поштеног сељачког рада почели и да зарађују. Тако ми није тешко да будем овде ни када су пољски радови, од орања до кошења и балирања сена, док сам маркетинг преузео на себе. Пошто је роба све траженија, повећали смо број коза и извесно је да ћемо фарму још повећавати – прича Бранко.

(ВИДЕО) ПОГЛЕДАЈТЕ ТРЕНУТАК ХАПШЕЊА МАНИЈАКА ИЗ ТРАМВАЈА!

Иако је употреба козјег млека и сира у исхрани неупоредиво мања у односу на кравље млеко и сир, производи из домаћинства Јанковића, који су већ препознати као здрава храна, веома су тражени на домаћем тржишту.

КОМШИЈЕ ОТКРИВАЈУ ШТА ЈЕ ПРЕТХОДИЛО СТРАВИЧНОМ НАПАДУ НА ДЕВОЈЧИЦУ: Манијак из трамваја причао са врапцима, нудио пролазницима доларе, па разлупао аутобуску станицу!

– Ова сурутка је лековита и помаже деци која су оболела од бронхитиса или имају лошу крвну слику и слаб имунитет. Конзумирају је и спортисти, с обзиром на то да обилује витаминима, протеинима и аминокиселинама. Једна мерица лиофилизоване сурутке једнака је децилитру свеже непастеризоване, али овај производ из којег је у процесу лиофилизације извучена вода гарантује да су сачувани сви хранљиви састојци. Све, наравно, почиње од млека. Козе хранимо сеном са оближњих планина у којем је чак 180 различитих биљака, попут оних лековитих као што су дивља нана, кантарион и хајдучка трава, па се све то преноси и на млеко – објашњава глумац и фармер.

(ЈЕЗИВИ СНИМАК) СМРТ УЖИВО! Тинејџер намерно прегазио школског друга! КАДА ГА ЈЕ ВИДЕО, САМО ЈЕ ДОДАО ГАС!

Иако изгледа да је посао доста лакши од земљорадње, поготово јер су Бранкове алпине једне од најмлечнијих раса и нису захтевне за гајење, он објашњава да ни почетак бизниса у козарству није лак.

ЗЛОЧИНАЧКИ ПЛАН НЕОУСТАШКЕ ВЛАСТИ У ЗАГРЕБУ! Хрвати мигранте тајно пребацују у Србију! ПРЕ ТОГА ИХ ПРЕТУКУ И ОПЉАЧКАЈУ!

– Пре свега, не треба дозволити да се сировина прода за мало новца. Са готовим производом и добрим брендом може много више да се заради. Села у ваљевском крају су опустела, а газдинства су јефтина, тако да свако са вољом и идејом може себе да пронађе, да ради и заради – поручује Јанковић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПАО ТЕРОРИСТА КОЈИ ЈЕ СЛАО БОМБЕ ОБАМИ И ДЕ НИРУ: ФБИ ухапсио мушкарца због слања 12 пакета са експлозивним направама истакнутим личностима у САД!

АНУ СЕВИЋ СПРОВОДЕ У БОЛНИЦУ ПОСЕБНИМ ПУТЕМ! Дарко Лазић бори се за живот, најближи нон-стоп УЗ ЊЕГА!

Ако изађу САД, уместо једног бурета барута, појавиће се много нових

СКАНДАЛ У ПЉЕВЉИМА: Забранили Академију о уједињењу са Србијом поводом крсне славе града Свете Петке

Мађарски званичник открива зашто Западна Европа руши „Јужни ток“ кроз Србију

Операција „Бомбе“: Паника у Америци могла би да има специјални циљ

Курир/Пулс

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
21°
Fri
23°
Sat
26°
Sun
22°
Mon