Foto: Udruzenje Oduzeta Imovina
Регион

СРПСКЕ ЗГРАДЕ ИДУ НА ДОБОШ: На тендеру у Хрватској некретнине вредне милијарде евра

Држава Хрватска објавила нови тендер за закуп наших и босанских одмаралишта. Некретнине вредне две милијарде евра 180 фирми потражује 18 година

МИЛИЦА ЗАВЕТНИЦА ОБЈАСНИЛА СТАВОМ О ПРОТЕСТУ!

Седам одмаралишта која су некада припадала српским и предузећима из БиХ нашло се на тендеру по новом хрватском закону о управљању државном имовином. Она ће бити дата у закуп на 30 година, са накнадном могућношћу откупа, упркос томе што су за многе од ових некретнина и даље у току судски поступци.

(ФОТО) Ево који се све СИМБОЛИ и ЗАСТАВЕ појављују на демонстрацијама опозиције!

Реч је о бившем српском одмаралишту „Грађевинари“, у Градцу, затим два одмаралишта на острву Угљан, од којих је једно било српско, а друго власништво БиХ, као и у Дубровнику, Лукорану, Живогошћу, Бристу и неизграђеном земљишту од 1.824 квадрата у Сућурају, на Хвару. Рок за подношење понуда за тродеценијски закуп истиче 16. априла.

Ово је други јавни позив за рентирање српских и босанских некретнина. Први је Министарство државне имовине Хрватске објавило за 15 локација, у новембру прошле године. Тада су у закуп дата одмаралишта у Градцу „Робних кућа Београд“, „Ђуре Салаја“, затим „Трговци“, „Вила Босанка“, „Саобраћајци“, Х2О, „Мостарци“, „Валтер Перић“, „Хит Подаца (Мостар)“ и експрес ресторан „Градац“, али и одмаралишта Општине Врачар у Сланом, „Пионир Сомбор“ на Рабу, „Партизан“ у Биограду на Мору и хотел „Нови Сад“ у Игранама.

ПОСЛЕ ШЕСТ МЕСЕЦИ ПАТРИЈАРХ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Иринеј храбри Србе у јужној покрајини

Удружење „Одузета имовина“, са седиштем у Новом Саду, обратило се хрватском омбудсману, тражећи да Загреб забрани располагање и преузимање средстава фирми, државних институција и локалних самоуправа из Србије. Према речима председника Удружења, адвоката Зорана Ристића, различитим актима Хрватске, од српских и босанских предузећа и институција одузета је имовина вредна око две милијарде евра. Више од 18 година око 180 оштећених фирми није у могућности да користи своје некретнине, а настала штета достиже више стотина милиона евра.

– Пред хрватским правосуђем води се више од 300 поступака – каже Ристић. – Оштећени су се преко удружења обратили на 200 адреса. Сви захтеви пред хрватским органима и судовима одбијени су, представке поднете Европском суду у Стразбуру проглашене су неприхватљивим, а одлука, чије се образложење своди на то да је подносилац изгубио права пре него што је Загреб ратификовао Конвенцију о људским правима, супротна је пракси Европског суда.

Дачић о протесту: Потпуни дебакл пред очима домаће и међународне јавности

Foto: Media Centar

Удружење је поднело жалбу Комитету за људска права при УН и у припреми је захтев за решавање спора пред арбитражом ОЕБС.

Дачић о протесту: Потпуни дебакл пред очима домаће и међународне јавности

ЖЕНЕВА ВРШИ МОНИТОРИНГ

КОМИСИЈА за права човека у Женеви извршиће у октобру мониторинг над Хрватском, по нашој пријави, јер сматрамо да нам је угрожено право на имовину. У односу на правна лица из Македоније и Словеније, која су остварила своја права, фирме и институције из Србије и БиХ су дискриминисане – открива Ристић.

(ФОТО) СВЕ ЗАКОМПЛИКОВАЛО: Пеле морао хитно да буде оперисан

(ВИДЕО) ЦРНОГОРСКА ОПОЗИЦИЈА ЗА ОКРЕТАЊЕ РУСИЈИ: Мандић подсећа на пријатељство ЦГ и Русије

ВЕЛИКО ХАПШЕЊЕ У БЕОГРАДСКОМ РЕСТОРАНУ! Пали чланови озлоглашеног клана АМЕРИКА приликом примопредаје ДРОГЕ!

„Мама је умрла пред моју операцију“ Ана (9), Петар (7) и Сара (5) живе од 10.000 динара месечно, МОЖЕМО ИМ ПОМОЋИ

„Стидимо се Трифуновићеве мржње“

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) ГРМЕЛИ ПРОТИВ ТАДИЋА! ТОТАЛНИ ФИЈАСКО ПРОТЕСТА ЗАВРШИО СЕ СУКОБОМ МЕЂУ ЛИДЕРИМА: Јеремић и Ђилас организовали звиждање Борису Тадићу!

(ВИДЕО) Ово Путиново оружје је кошмар за НАТО!

СТЕФАНОВИЋ О ПРОТЕСТИМА: Видећете како изгледа 100.000 људи у петак 19. априла, па упоредите!

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ПОХЛЕПА ЈЕ МОГЛА ДА ГА КОШТА ЖИВОТА: Пљачкаш спустио гард када је узео новац, али то му је била фатална грешка

НАТО РАЗМЕШТА МОЋНО ОРУЖЈЕ НАДОМАК СРБИЈЕ: Русија одмах реаговала и открила шта је циљ Алијансе!

извор: Novosti

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
9°
22°
Mon
17°
Tue
23°
Wed
25°
Thu