instagram.com/jamiofficial
Политика Србија

СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ РАДИЛЕ ЗА ДБ: Шпијунирале политичаре и паковале им афере

Многе познате српске певачице радиле су деведесетих година за Службу државне безбедности, сазнаје Српски телеграф. Главни задатак био им је да заводе политичаре и уђу с њима у везу, а онда им пакују афере или их шпијунирају. Поједини политичари су за њима губили главу, често чак уништавајући и бракове, не слутећи да су у ствари намештени.

ХОЛИВУДСКИ ПРЕВАРАНТ ИЗ КРАГУЈЕВЦА ОЈАДИО ЉУБАВНИЦУ И ЊЕНУ ПРИЈАТЕЉИЦУ ЗА 33.000 ЕВРА! Крао идентитет, на састанке долазио под ротацијом, а има ШОК изговор!

Српски телеграф имао је увид у поверљива документа некадашњег ДБ из којих се јасно види шта је позадина неких естрадно-политичких веза од којих је неколико било познато јавности, док се већина ипак љубависала у потаји. Имена актера не објављујемо из разумљивих разлога, али редакција има све податке. Један од умешаних политичара, иначе ожењен, и даље је министар, и то моћан, у српској влади-

Божа Спасић: Наша служба безбедности воли да користи естрадне уметнице.

Миломир Марић: Старлете и певачице су и мени главни извор информација.

Војислав Шешељ: Било је доста и певача и певачица који су радили за Удбу.

Златко Николић: Људи се лако намаме и постану мета разних служби.

Марко Ницовић: Моћници су се смртно заљубљивали у намештене љубавнице.

Како показују документ, многе певачице врбоване су већ на почетку каријере. Наши добро упућени саговорници објашњавају и да су се многе пробијале на естради уз помоћ службе или под њеном заштитом. За узврат, одрађивале су прљаве послове.

ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ ЗЛОСТАВЉАЊА У МЛАДЕНОВЦУ: Деда педофил сексуално злостављао унуку!

ST/V. LUKIĆ

Служба је своје сараднике на естради доста вешто крила и ретко се дешавало да неки детаљ процури у јавност. Ипак, својевремено се на ту тему огласио бивши црногорски министар полиције и челник тамошње обавештајне службе Вукашин Мараш, који је још као студент почео да ради за Удбу. Мараш је, по личном признању, у време политичког сукоба Слободана Милошевића и Мила Ђукановића, крајем деведесетих, открио намеру српске тајне полиције и упозорио црногорског лидера да му Београд подмеће певачицу фаталних облина која би га компромитовала. Нешто касније, певачица Јасна Миленковић Јами јавно је проговорила да је била у вези са Ђукановићем, хвалећи се чак да је он по њу слао приватни авион у Београд да би дошла у Подгорицу.

Причу до које смо дошли потврђује и некадашњи обавештајац Божа Спасић. Он за Српски телеграф каже да је одувек било таквих случајева.

– Наша служба безбедности воли да користи естрадне уметнике, а посебно уметнице, у обавештајне сврхе. Оне им служе да би сакупиле информације или извиделе терен, а дешавало се и да подносе дневни извештај о томе шта раде политичари с којима су у вези. Многе су се и саме намештале служби – прича Спасић.

instagram.com/anabekuta1

Бивши начелник београдске полиције Марко Ницовић такође наводи да је упознат са овим.

– Политичари су се смртно заљубљивали у те своје намештене љубавнице и водили паралелне животе, да би после сазнања њихових жена долазило до ломова у породици и уништених каријера. То су обично биле слободне жене, које нису морале ником да полажу рачуне – објашњава Ницовић.

Криминолог Златко Николић дао нам је занимљиво објашњење овог феномена.

Вучић обелоданио став Србије о Јерусалиму

– Нишлије имају изреку: Сомови се хватају на црпац у мутну Нишаву. Ако се политичар брзо вине у професионалној каријери, он себе убеди да је свемогућ и да му уз то припада оно што смо некад звали 4П – плавуша, пајеро, пиштољ и пејџер. Људи се лако намаме и тако олакшавају доступност свим обавештајним службама, и то не само нашим. Атрактивне певачице су лака роба за манипулацију јер желе да буду виђене уз политичаре, замишљајући да је то заједнички успех – тврди Николић.

ST/V. LUKIĆ

Својевремено повезиван са певачицом Весном Вукелић Венди, лидер српских радикала Војислав Шешељ каже да је та веза била нешто друго, а не шпијунирање четничког војводе.

– Било је доста и певача и певачица који су радили за Удбу. За те потребе биле су ангажоване много познатије певачице, које су се као љубавнице истакнутих партијских функционера шлепале уз њих. Нема сумње да их је Државна безбедност намерно намештала политичарима како би од њих извлачила информације.

Tanjug

Новинар Миломир Марић дао је објашњење у свом стилу:

– Те модерне шпијунке, које су деловале као некада Мата Хари, јесу и прошлост и будућност Србије. То су праве Српкиње и хероине нашег доба. Увек сам то подржавао. Ја сам захваљујући њима много више разумео данашњу политику него аналитичари који сваки дан причају празне приче. Старлете и певачице су мени главни извор информација о дешавањима у Србији.

Ера Ојданић: Многима службе градиле каријеру

instagram.com/andrijaera

Имена певачица са докумената у које смо имали увид потврдио је и стари естрадни вук Ера Ојданић.

– То је све јавна тајна. Те певачице углавном су пуцале на високе политичаре. И то за Државну безбедност је жива истина. Тиме што се забављају са политичарима осећају максималну заштиту и државну подршку у каријери. Многима од њих је ДБ изградио каријеру. Ипак, ја то поздрављам, снашле су се!

 

 

Неке естрадно-политичке романсе

Јами и Мило Ђукановић

Дугогодишњи црногорски државник имао је током деведесетих година аферу са тада популарном певачицом Јасном Миленковић Јами. Она је у то време била истинска звезда турбофолка, док Ђукановић доживљава прави политички процват. Ова дугонога певачица и некадашња гимнастичарка јавно се хвалила да је Мило за њом буквално одлепио и чак слао приватни авион како би што пре могла да дође код њега у Подгорицу. У више интервјуа хвалила се и да је Ђукановић екстремно пажљив и галантан, а за неке песме које је отпевала током свог зенита тврдила је да су намењене баш њему.

(ВИДЕО) СНИМАК КОЈИ ЈЕ РАЗБЕСНЕО РЕГИОН: Средњошколац из Црне Горе брисао ципеле новчаницом од 50 евра насред часа!

– Љубав стара нема заборава. Мило… за драго. Ако је хладно време и снег, не могу ја колима за Подгорицу. Он је зато слао хеликоптер и мали авион по мене. Веома лако сам и брзо стизала на дешавања која су тамо била – говорила је Јами.

Весна Змијанац и Милорад Вучелић

Kurir.rs

За велики повратак Весне Змијанац на музичку фолк сцену Србије половином деведесетих година заслужан је био тадашњи директор РТС и истакнути члан СПС Милорад Вучелић. Доказ да су били у вези објавио је недавно Српски телеграф. Реч је о транскрипту пресретнутог разговора Жељка Ражнатовића и Вучелића, у којем га Аркан упозорава да папараци праве замку за њега и Весну како би их снимили заједно.

АСТРОНОМСКЕ КАЗНЕ ЗА БАХАТЕ ПЕШАКЕ: Оволико ћете плаћати претрчавање улице

Весна Вукелић Венди и Војислав Шешељ

Alo.rs

И једно и друго су у неколико наврата признали своју везу, али много година касније. Иако им се верзије не поклапају, нема сумње да је током деведесетих варничило између Шешеља и Венди. Она се као млада и прсата на телевизији појавила као једва пунолетна девојка и тако скренула пажњу јавности. Запала је за око подоста старијем Шешељу, који је волео њено друштво, а и она његово. Обоје су увек изјављивали само лепе речи о оном другом, док тек недавно нису објавили да је та шема била период ког се радо сећају.

(ВИДЕО/УЖИВО) ПУЦЊАВА НА УЛИЦАМА ВИТЛЕЈЕМА! Почео сукоб Палестинаца и Израелске полиције!

Ана Бекута и Милутин Мркоњић

instagram.com/anabekuta1

Актуелна романса која траје већ неколико година између певачице Ане Бекуте и социјалисте Милутина Мркоњића нимало није обећавала на свом почетку. Још неразведени Мркоњић заљубио се у популарну естрадну уметницу. Ипак, на крају, благослов њиховој љубави дала је и Мркина супруга.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

РАТНИ ПОКЛИЧ ИЗ САРАЈЕВА: „Зелене беретке“ подржале Изетбеговића са 100 хиљада „искусних војника“

ШЕШЕЉ: Борис Тадић се улизивао Хрватима кад су улазили у ЕУ – ЗАТО НАМ САД ТРАЖЕ РАТНУ ОДШТЕТУ!

(ФОТО) „ДИВЉЕ ХОРДЕ“ СТИГЛЕ У БЕОГРАД! Полиција са дугим цевима чува навијаче Келна!

Извор: republika.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
29°
Sat
31°
Sun
30°
Mon
26°
Tue