Фото: mkd.mk
Политика Србија

Српске дипломате од четвртка у Скопљу, Дачић и Димитров у петак у Нишу

Српске дипломате у четвртак ће почети да се враћају у Амбасаду у Скопље, а први потпредседник Владе и Србије и министар спољних послова Ивица Дачић и његов македонски колега Никола Димитров састаће се у петак у Нишу

Српске дипломате у четвртак ће почети да се враћају у Амбасаду у Скопље, а први потпредседник Владе и Србије и министар спољних послова Ивица Дачић и његов македонски колега Никола Димитров састаће се у петак у Нишу, како би започели решавање отворених питања с циљем унапређења пријатељских односа две државе и два народа.

Како је саопштено из Министарства спољних послова након телефонског разговора Дачића и Димитрова, у четвртак ће почети повратак особља наше Амбасаде у Скопљу, а повратак амбасадора Србије најављен је за 31. август.

По повратку у Скопље, амбасадор ће затражити сусрет са македонским премијером Зораном Заевим, већ 1. септембра.

„На основу договора председника Србије Александра Вучића и македонског премијера Зорана Заева, министри спољних послова, Дачић и Димитров, и два министарства ће путем дијалога решавати сва отворена питања, са циљем унапређења пријатељских односа између две државе и два народа. У том циљу, министри Дачић и Димитров ће се у петак сусрести у Нишу“, наведео је у саопштењу МСП.

Раније данас телефоном су разговарали председник Србије Александар Вучић и македонски премијер Зоран Заев и договорили принципе будуће сарадње, после дипломатско-политичке кризе између две земље, која је обелодањена повлачењем особља Амбасаде Србије у земљу на консултације.

Извор: Новости

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Николић и Чепурин: Србија спремна за руске инвестиције

Бакир Изетбеговић: Срби и Хрвати у Босни су измишљене нације

РАЗГОВАРАЛИ ВУЧИЋ И ЗАЕВ: Ево шта су се председник Србије и премијер Македоније договорили

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
29°
Tue
30°
Wed
30°
Thu
25°
Fri