Регион

СРПСКА У ОПАСНОСТИ, ВЕХАБИЈЕ ОКРУЖУЈУ БАЊАЛУКУ: Кампове имају у Приједору, Градишци, Добоју, Прњавору, али и престоници РС!

Чак је и амерички Стејт департмент упутио критике Ударном тиму за борбу против тероризма, безбедносним агенцијама и правосуђу на нивоу БиХ због готово никаквих активности у борби против тероризма. У духу аманета Алије Изетбеговића, творца Исламске декларације, као јединственог програма организовања исламског друштва, терористи се слободно шећу по БиХ.

Стручњак за борбу против тероризма Џевад Галијашевић упозорио је да је, према подацима која поседује, у последње време видљиво активирање и мисионарско радикално деловања исламиста на територији Републике Српске.

УБИЦА ИЗ САД УХАПШЕН ДОК ЈЕ СПРЕМАО АТЕНТАТ?! Американца крила двојица Срба, дошао да обави посао и ОДМАХ НЕСТАНЕ!

– Као параџемат, Исламска заједница у БиХ је означила верску заједницу у Которском код Добоја, а највећа концентрација припадника вехабијског покрета и одређена безбедносна претња забележена је у рубним општинама Републике Српске, у местима: Кривдића брдо у општини Козарска Дубица, Урије и Видорија, те Благај у општини Нови Град, Козарац, Хамбарине, Раковчани, Чараково, Пухарска и Петрово, општина Приједор, те Дубраве и Орахова у општини Градишка – истакао је Галијашевић.

Он је нагласио да су вехабије лоциране и у насељима Лишња и Доња Мравица у општини Прњавор, теслићком селу Каменица, Новоселији и Врбањи код Бањалуке, Шипрагама код Котор Вароша, Которском недалеко од Добоја, бијељинском насељу Јања, те у Локвањској Ријеци, Шепку, Каменици у општини Зворник, Коњевић Пољу, Глоговој и Церској у општини Братунац, сребреничком насељу Сућеска, као и надомак села Друм, општина Власеница.

Према његовим речима, већина ових заједница налази се у близини магистралних путева.

Он је подсетио да су у извештају Стејт департмента упућене озбиљне критике Ударном тиму за борбу против тероризма, безбедносним агенцијама и правосуђу на нивоу БиХ због готово никаквих активности у борби против тероризма, а похвале су изнесена на рачун поглавара Исламске заједнице Хусејина Кавазовића због активности које је водио с циљем укидања паралелних џемата у БиХ.

(ФОТО) СТРАВИЧНА НЕСРЕЋА НА ИБАРСКОЈ У БЛИЗИНИ КРАЉЕВА: У директном судару 1 особа погинула, друга критично, још 2 тешко повређене! КОЛОНА КИЛОМЕТАРСКА, САОБРАЋАЈ СТОЈИ

Исламска заједница је, каже он, решавала своја хијерархијска и имовинска питања, али се није дубоко упуштала у верске различитости у практиковању ислама, а још мање се бавила безбедносним аспектом овог проблема, јер то и није њен посао, већ безбедносних служби на нивоу БиХ.

Ни у ком случају, каже он, не треба оспорити да су активности Ријасета Исламске заједнице биле корисне и да су дале нови допринос у разоткривању постојања и деловања око 100 насеља или делова насеља која су безбедносно ризична.

Галијашевић је навео да вест о хапшењу наоружане терористичке групе у југоисточном турском граду Килис, на граници са Сиријом, у којој је држављанин БиХ Бегзад Спахић (37), припадник терористичке организације „Исламска држава“, која је обишла свет и узнемирила регион, поново је актуелизовала питање односа власти у Сарајеву према терористима.

РАДУЛОВИЋ: Шапићу, ти си лопов – МЕСТО ТИ ЈЕ У ЗАТВОРУ!

– Са пасошем БиХ, као припадник Исламске државе Бегзад Бега Спахић, односно Абу Дерда ухапшен је са четворицом терориста због сумње да су планирали да изведу самоубилачки напад. Као искусан ратник, Абу Дерда је шетао преко границе БиХ, ишао у Сирију, рањен се враћао на лечење у БиХ и врбовао друге особе, које је водио са собом у џихад, иако је за њим расписана црвена Интерполова потерница – истакао је Галијашевић.

Према његовим речима у БиХ у овом тренутку на снази је 96 црвених потерница Интерпола, а на њима се налази 18 особа повезаних са тероризмом иако трећина њих не носи ту правну квалификацију као разлог потере.

(ФОТО) НАЈМЛАЂА МАЈКА НА СВЕТУ: Ова девојчица породила кад је имала само 5 година, а њен син је до смрти мислио да му је она

– У духу аманета Алије Изетбеговића, творца Исламске декларације, као јединственог програма организовања исламског друштва, терористи су постали штићена лица, а њихова активност обавештајно прикривана. Али се зато спроводи невиђена хајка коју, заједно са Мектићем, води политичко Сарајево против Републике Српске, наводног руског утицаја у БиХ, Ветерана Републике Српске и Удружења Србска част, у покушају да се Републици Српској подметне постојање наводних паравојних формација – оцењује Галијашевић.

РЕКЛАМА
ЗАВЕТНИЦИ ПРОЗВАЛИ ВЛАСТ: Не смете да упалите „Вечну ватру“!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Путин и званично кандидат за председника Русије

Атина позива Скопље да саопшти ново име државе

Приштина тврди: Београду достављене све релевантне информације о убиству Ивановића

Извор: РТРС/СРНА

Оставите коментар