Извор: srpskalista.net
Политика Србија

Српска листа замрзава комуникацију с Тачијем

Представници Српске листе замрзли су сваку комуникацију са сепаратистичким косовским председником Хашимом Тачијем и његовим кабинетом.

У писму које је Српска листа упутила Хашиму Тачију истиче да је утврђено да је политика Хашима Тачија, у сегменту који се односи на положај Срба на КиМ, антиуставна, антиправна и на штету српског народа.

Истакнуто је да је Српска листа убедљиво најснажнија политичка организација Срба на Косову и Метохији и најодговорнија за заштиту права и интереса српског народа.

(ВИДЕО) КАКО ЈЕ ПРОПАЛА ОПЕРАЦИЈА УНА 95: Непробојни српски бедем на Уни и Сави

„Резултати које смо остварили на парламентарним и локалним изборима дају нам право и легитимитет да предузимамо све доступне демократске кораке како би наша политичка мисија била испуњена“, наведено је у писму.

Српска листа протестује због Тачијеве одговорности за лош положај Срба на КиМ, због чињенице да као потписник Првог бриселског споразума није учинио ништа како би Заједница српских општина била успостављена у складу са потписаним.

Наводи се да се Тачи непримерено и антиправно меша у политичке послове Срба на КиМ и покушава да убаци његове агенте у српски политички корпус.

Додаје се да се у општини Партеш врше најбруталнији притисци на правосудни систем и изборни процес.

„Где се посредством Вашег сарадника Ељмија Речице и нерасформираних структура ШИК-а, руши легитимно изабрани представник Српске листе, са циљем да се на чело општине доведе Ваш послушник, осуђени силоватељ Ненад Цветковић“, наводи се у писму Српске листе.

Као разлози за протест наводе се и занемаривање уставом дефинисаног положаја српског језика, због антиуставног дискриминисања Срба и других неалбанаца у институцијама у Приштини, због обесмишљавања рада Консултативног већа за заједнице, „чији ће рад српски представници бојкотовати док год им се не буде гарантовала улога која им припада у том телу“.

Истиче се и да Тачи занемарује проблењме и интересе српског народа.

„Наша комуникација може бити обновљена онога тренутка када прекинете са политичком праксом која српски народ и Српску листу доводи пред свршен чин и приморава нас на овакве кораке“, закључује се у писму Српске листе.

Извор: РТС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Савет безбедности расправља о Косову

Подигнута оптужница против Медојевића

РИК: нема средстава за ванредне изборе

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
24°
29°
Tue
31°
Wed
30°
Thu
26°
Fri