Public, Novosti
Политика Србија

Српска листа: Не дамо наше гласове војсци „Косова“

Игор Симић, портпарол Српске листе, за "Новости", о најавама да ће БСК прерасти у оружане снаге: Позицију нећемо променити и нећемо подржати формирање војске.

СРПСКА листа остаје при становишту да је Кфор по Резолуцији СБ УН 1244 једина оружана сила на простору Косова и Метохије, која је 1999. године дошла уз сагласност Београда.

Овим речима Игор Симић, посланик и портпарол Српске листе, реагује на наводе тзв. председника привремених институција у Приштини Хашима Тачија, да ће до краја ове године бити формирана тзв. војска Косова, односно да ће се безбедносне снаге трансформисати у оружане снаге.

Тачи је формирање „војске“ до краја године навео као „обавезу“ тзв. нове косовске владе и навео да постоје две опције како да се то изведе. Политички представници Срба, међутим, опомињу да је без сагласности мањинских заједница, односно две трећине гласова неалбанских посланика, укључујући и посланике Српске листе, немогуће донети закон о формирању косовске „војске“ и тако извести уставне промене за ову трансформацију.

– У предизборном програму са којим смо наступили на недавним парламентарним изборима саопштили смо став поводом тзв. војске Косова и за њега смо добили подршку 98 одсто Срба на Косову и Метохији. То значи да ни сада ту позицију нећемо променити и да нећемо подржати формирање оружаних снага – изричит је Симић.

Извор: Новости

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ШОК! ХИТЛЕРОВЦИ УШЛИ У ПАРЛАМЕНТ НЕМАЧКЕ! Пред Меркеловом немогућа мисија – МОРА ДА ЗАУСТАВИ НЕОНАЦИСТЕ!

Београдски избори 10. децембра

Хитлеров црни телефонски именик продат на аукцији за 37.000 евра: У њему су бројеви 200 убица и монструма (ФОТО)

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
25°
Wed
26°
Thu
28°
Fri
29°
Sat