Printscreen
Политика Србија

СРПСКА ДЕСНИЦА ПРЕДСТАВИЛА „ПЛАТФОРМУ ЗА ОЧУВАЊЕ СРПСКОГ НАЦИОНАЛНОГ ИДЕНТИТЕТА У АУТОНОМНОЈ ПОКРАЈИНИ ВОЈВОДИНИ“

НАСТАВЉА СЕ ШИПТАРСКИ ТЕРОР: Срби заустављени на Јарињу, једној жени позлило, Албанци им отели документа

Данас у Скупштини града Новог Сада одржана је конференција за медије на којој су представници Српске деснице представили „Платформу за очување срспског националног идентитета у Аутономној Покрајини Војводини“.

МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ СТАМЕНКОВСКИ: Ово су главни циљеви упада Албанаца у Косовску Митровицу

Један од твораца платформе и члан Председништва Српске деснице Михаило Јањић објаснио је да је ово јединствени документ који је изнео чињенице, указао на постојеће проблеме и понудио адекватно решење када је у питању заштита српског националног идентитета на просторима Аутономне Покрајине Војводине. Он је такође истакао да су чињенице недвосмислено указале да је национални идентитет Северне српске покрајине сатиран у два периода, између којих постоји јасна веза, па и континуитет. Први је онај после Устава из ’74-те када су ударени корени лажног војвођанског идентитета, а други је онај после локалних избора ’96-те и нарочито после Петог октобра, када је досманлијски режим ту илузију подиго на знатно виши ниво.

(ВИДЕО) ВОЗИЛА КФОРА НА ПУТУ ЗА МИТРОВИЦУ: Американци, Французи и Мађари се запутили на север Косова

(ВИДЕО) Борко Стефановић нападнут у Крушевцу

Јањић је закључио да је неопходно, док је још време, изаћи са платформом, не као безначајним документом или документом који треба да нам објасни само да имамо проблем, већ као путоказ, низ смерница и упутстава за даље деловање како одговарајућих различитих државних институција, лојалног невладиног сектора, политичких фактора, па на крају крајева и самих грађана.

ТЕРОР ТЗВ. КОСОВСКЕ ПОЛИЦИЈЕ НАД НОВИНАРИМА: Зауставили српске репортере због „прекорачења брзине“, па их послали у Звечан!

Историчар и филозоф Михаило Милошевић критички се осврнуо на текст платформе те истекао како је ово јединствен документ који би морао постати подлога за државну стратегију када је у питању политика према АП Војводине. Такође је додао да су антинационални и злонамерни паразити потпуно монополизовали и картелизовали понајвише културу која је стуб нашег националног идентитета и то траје и до данас, а процес демонтаже је изузетно тежак.

ИГОР СИМИЋ: Ухапшени Срби у притвору! Чули смо да су ТЕШКО ПРЕТУЧЕНИ, али проверавамо! АДВОКАТИ ХИТНО ИДУ КОД ЊИХ

Представници Српске деснице најавили су да ће платформу презентовати и представницима градске, покрајинске и републичке власти, као и да је то скромни допринос јубилеју присаједињења Војводине Србији.

РАМУШЕ САД СИ ГОТОВ: Амбасада САД у Приштини оштро критиковала увођење такси!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НА ЗАХТЕВ ЏАФЕРОВИЋА: Застава Републике Српске испред Додиковог кабинета ипак уклоњена

БЕЛА КУГА УЗИМА ДАНАК И ТОКОМ ОВЕ ГОДИНЕ! За осам месеци нестао град величине Лознице

ШОК ИНТЕРВЈУ ЂАНИЈА Проговорио о преварама у естрадним браковима, Дарку Лазићу и опијатима, Цеци и тешком удесу који је и сам преживео!

ХАПШЕЊЕ У НИШУ Младић (34) ушао у двориште, полио бензином и запалио аутомобил?!

„Анонимус“ открили тајни пројекат британских обавештајаца против Русије

(ВИДЕО) ПАНИКА У ФРАНЦУСКОЈ Мушкарац прети да ће да разнесе бензинску пумпу, тражи да види Макрона

Извор: nacionalist.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
27°
27°
Thu
28°
Fri
30°
Sat
31°
Sun