Pixabay
Регион

СРПКИЊА ПЛАТИЛА 10.000 ЕВРА ДА СЕ ИЗ ЊЕНЕ КУЋЕ ИСЕЛИ ХРВАТ који је ту живео НЕЗАКОНИТО, а онда је сачекао НОВИ ШОК!

Све док није исплатила тај новац, она није могла да прода кућу, а нелегални станар се на крају иселио и однео из куће буквално све

САША МИРКОВИЋ УСМРТИО ПОЗНАТУ ГЛУМИЦУ У УДЕСУ НА СИТОНИЈИ!? Откривен документ који је дуго скривао од очију српске јавности!

Срби у Хрватској масовно губе спорове у борби за своју отету имовину, тешко налазе и адвокате који ће их ваљано заступати против Хрвата, а српски судови их, својим одлукама да признају хрватске пресуде, обесхрабрују да покрећу било какве поступке.

(ВИДЕО) БРУКА И СРАМОТА У ЗАГРЕБУ Хрвати на Максимиру НОКАУТИРАЛИ српског фудбалера, лежао у несвести!

Власница куће у Задру Марија К. покушала је да судски исели Хрвата из Шкобрње који се незаконито уселио и живео у тој кући 10 година, али је задарски суд не само донео пресуду на њену штету, већ је наложио и да му исплати више од 10.000 евра, колико је наводно уложио док је живео у тој кући.

МОНСТРУМ ИЗ ЗВЕЗДАРСКЕ ШУМЕ Малиша је Кају (3) силовао до смрти, од мучења јој попуцали органи, а он сад ОВО ради у затвору!

Све док није исплатила тај новац, она није могла да прода кућу, а нелегални станар се на крају иселио и однео из куће буквално све, укључујући паркет и њц шољу, пишу Новости.

ШЕШЕЉЕВО ГОСТОВАЊЕ НА ТВ ПИНК ИЗАЗВАЛО БЕС: Огласио се и његов син Александар, тврди да…

Хрватски адвокат Анте Крајина, како је рекла Марија листу, наговорио је да покрене нови спор против општине и нелегалног станара, али се он неповољно завршио по њу, јер се једног дана њен адвокат није појавио на рочишту и пресуда је донета у корист туженог.

(ФОТО) Нови преокрет: Три кривичне пријаве за Стевицу који мучи животиње, прети му мизерна казна од годину дана затвора

Друга страна тражила је накнаду судских трошкова, па је нашла адвоката у Панчеву да их заступа у Србији.

Тако је Марија прошле године добила решење Вишег суда у Београду, којим се признаје хрватска пресуда и налаже да плати трошкове поступка од 2.500 евра, плус ангажовање адвоката и извршитеља.

ХОРОР У ЦЕНТРУ БЕОГРАДА: Погинуо радник (56), затрпао га урушени зид на градилишту на месту некадашње америчке амбасаде РОЂЕНИ БРАТ ГЛЕДАО КАКО СЕ ЗЕМЉА ОБРУШАВА НА ЊЕГА

Лист наводи да недавна одлука Привредног суда у Београду да призна хрватску пресуду и наложи принудну наплату судских трошкова од 150.000 евра српском предузећу „Младост турист“, представља пилот-пресуду према којој би могло надаље да се суди предузећима у Србији, а грађанима се тако суди још од прошле године.

ГЛЕДАО БРАТА КАКО ГИНЕ ПОД РУШЕВИНОМ: Небојша је покушао рукама да задржи зид, а онда је нестао!

„Младост турист“ мора да плати овај астрономски износ за поступак који је изгубио тражећи поврат свог хотела у Башкој Води.

Уколико пресуду потврди Привредни апелациони суд у Београду, српска предузећа мораће да плате милионске трошкове за још осамдесетак поступака које воде пред хрватским судовима.

СУМЊАТЕ ДА ВАМ НЕКО ПРИСЛУШКУЈЕ МОБИЛНИ ТЕЛЕФОН? Ево како да то најбрже и најсигурније проверите!

Адвокат Зоран Ристић рекао је за лист да спорна пресуда на штету „Младост туриста“ легализује кофискацију српске имовине и правно насиље Хрватске, а да је пресуда суда у Србији супротна и уставноправном систему и националним интересима Србије.

– Овај спор није био класичан грађанскоправни спор, већ спор са државом која је одузела целокупну имовину страног лица само зато што је српско – указао је Ристић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НАПЕТА СИТУАЦИЈА: Пуч у ДС квари планове Ђиласу?

(ФОТО) ОВАКО ЋЕ ИЗГЛЕДАТИ СПОМЕНИК ПАТРИЈАРХУ ПАВЛУ, који ће у новембру бити постављен у Београду!

НОВИ ДЕТАЉИ СТРАШНЕ ТРАГЕДИЈЕ У САРАЈЕВСКОЈ: Зла коб радника из Краљева! Био на Кошарама, а погинуо на градилишту! ПОГИНУО БРАТУ ПРЕД ОЧИМА

БИВШИ ОПЕРАТИВАЦ ДБ БОЖИДАР СПАСИЋ: Форензичар Шипка је сумњив, ТРЕБА ГА ИСПИТАТИ

Русофобска Украјина сама себе разара и убија – да Русија не би морала да прља руке

ПАЖЊА, ВЛАГА УБИЈА! Наредних дана киша и спарина биће погубни по здравље!

НОВИНАРКА ДАНАС НА ОПЕРАЦИОНОМ СТОЛУ: Мама, ти си наш борац, остани са нама!

novosti.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
22°
29°
Thu
29°
Fri
30°
Sat
29°
Sun