Друштво Србија

СРБИНУ ПРЕТИО ЗАТВОР ЗБОГ ПЕЧЕЊА ПАПРИКА У КАНАДИ, А САД ТРАЖИ ОДШТЕТУ ОД 15 МИЛИОНА ДОЛАРА: Ево како је преокренуо систем у своју корист!

Горану Росићу, вероватно једином Србину који је доспео на суд због печења паприке у властитом дворишту, ни готово годину дана процеса против њега, надлежни државни органи још нису успели да пронађу кривицу и казне га. Штавише, Росић је успео цео случај да преокрене у своју корист.

Када се прошлог лета брачни пар Росић нашао лицем у лице са канадским правосудним органима само због тога што је хтео да направи домаћи ајвар пекући паприке на старински српски начин, вест о томе постала је ударна у скоро свим домаћим медијима.

КРИМИ ДРАМА УСРЕД СМЕДЕРЕВА Тровачица колега варала мужа, па га лагала да је СИЛОВАНА, а онда је он осмислио ОПАСАН ПЛАН

Комшиница га је пријавила, ватрогасци су брже-боље дојурили у његово двориште, а убрзо је уследила и тужба. Претила му је казна од 50.000 долара – посебно њему, посебно његовој супрузи или затворска казна од годину дана у случају да не плати.

Прорадио српски инат

Прошле године тврдио је да неће дати ни један једини цент. До дана данашњег остао је доследан. На крају су чак морали да га удаље из суднице зато што је, како Росић за БКТВ каже, један од ватрогасаца признао да је фотографија роштиља у његовом предмету подметнута.

„Једина опција им је била да смисле нешто против мене. Одмах сам у судници рекао: „Господине судија, имате чисту ситуацију, видите да је ова фотографија лажна, захтевам да се суђење против мене одмах прекине“, додаје Росић признајући да га је судијин одговор изненадио, али не и обесхрабрио.

„Рекао ми је да ће ме, ако ме ухвати да лажем, казнити посебно због печења паприке, посебно због преваре суда“, објашњава он.

РАЗВАЛИО: Није срамота Цеца у читанкама, срамота сте ви, родитељи!

На крају, судија је одустао од изрицања казне затвора Горану, али га је санкционисао са 305 долара, а такође и његову супругу истом сумом новца. Међутим Росић се није тако лако предао. Одмах је уложио жалбу, те је 13. марта ове године његов случај доспео и на Виши суд.

„Ту нас је сачекао адвокат општине у којој станујем. Рекао је судији да сам био у општини да тражим пет милиона долара одштете због тога што сам неосновано кажњен“, истиче Горан наводећи да је ово још једна у низу гнусних лажи у овом процесу.

„Није тачно да сам тражио ту суму. Тражио сам 15 милиона долара! Тераћемо се, господо, до краја, то сам им рекао!“

НАТО ПРЕТИ СРБИЈИ: Зажалићете због истраге о бомбардовању!

Public

Муке са преводиоцима

Да ствари буду још компликованије и да цео случај буде још занимљивији, Росићима као да је било онемогућено да прате судски поступак на српском језику.

НЕСРЕЋА У СИРИЈИ: Због птица се срушио руски сухој, погинула оба пилота

“Довели су нам прво Хрватицу као преводитељку, а затим Мађарицу. Жена не зна ни реч српског, ни босанског, ни хрватског! Питао сам је одакле је, а она каже “Из Северне Србије, из Сегедина”. Замислите тај безобразлук! Нема смисла, морао сам судију да убеђујем да је Сегедин у Мађарској”, прича наш саговорник.

Још већа иронија је што су Росићима, након Мађарице, довели Албанца да им буде преводилац. Судија је на Росићево инсистирање, због непоштовања права превода на матерњи језик морао да буде изузет из поступка, тврди Горан.

ХОРОР КОД ЛЕСКОВЦА: Брутално претукао и силовао жену, па запретио да ће све рећи њеном мужу!

Таман када се судска ујдурма мало стишала, Росић је одлучио да поново направи запршку. Овога пута не у суду са аргументима и документацијом, већ у дворишту са паприком. Опет.

“У октобру прошле године ватрогасци су опет дошли, то је била недеља ујутру, сећам се, долази камион испред моје куће, излази нека жена. Одмах сам знао у чему је ствар и одмах сам јој рекао – пре него што покушате да урадите то што желите, морам да Вас питам – имате ли ви овлашћење да упадате на мој посед? Знала је да нема, па је позвала полицију да то учини уместо ње”, каже Росић.

Убрзо затим дошла су два полицајца. Увео их је у двориште и прстом показао да погледају прозоре на суседној кући. Биле су, каже, уграђене две камере како би га снимали све што ради.

“Оног тренутка када седнете у ауто и кренете одавде имате 30 минута да се ове камере уклоне. Ако ви, господо полицајци, то не учините, ја улазим, скидам их и ломим, неће моју породицу и мене нико шпијунирати. Полицајац је ушао унутра код те комшинице и потргао камере”, истиче Горан.

ЛАЗУКИЋ ПОБЕГАО У АТИНУ! Лука после саслушања на мотору напустио СРБИЈУ, а ево шта је са његовим стварима које је Наташа избацила из свог стана…

Росић је, иначе, тренутно у Београду. Донео је из Канаде целу роштиљску апаратуру у Србију.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

СТАНКОВИЋ ПОТПУНО ИСКРЕНО: Ево зашто се славни фубалер није вратио у Србију по окончању каријере и да ли његови синови говоре српски!

ГЕЈЕВИ ПРЕТЕ МИНИСТРУ ПОПОВИЋУ: ЈЕ*АЋЕ ТИ АНА БРНАБИЋ МАТЕР КАД ТАД!

ИСПОВЕСТ МАЈКЕ ИЗ БОРЧЕ КОЈОЈ СУ ПОКУШАЛИ ДА ОТМУ ЋЕРКУ „Сваки пут би успоравао поред наше куће и гледао…“

Пројекти ЕУ и НАТО — параван за ширење западног утицаја на Исток

Kurir.rs/BKTW News

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
15°
25°
Thu
28°
Fri
17°
Sat
20°
Sun