Фото: Срђан Поповић/Wikimedia
Друштво Србија

СРБИНУ ЈЕ ИЗГОРЕЛО СВЕ ШТО ИМА, А ОН ЈЕ СПАСАВАО САМО ЈЕДНУ СТВАР! Није новац, нису фотографије! ЗБОГ ЊЕГА ЈЕ УМАЛО ИЗГУБИО ЖИВОТ!

Бају Томашевићу (57) из Бабина код Пријепоља пре неколико дана изгорели су двоспратна кућа са целим покућством

Бају Томашевићу (57) из Бабина код Пријепоља пре неколико дана изгорели су двоспратна кућа са целим покућством, гаража, радионица, а он највише жали за – трактором. За Баја то није била обична машина…

Томашевић је и главу на раменима је ризиковао да из буктиње спасе машину коју је возио дуже од две деценије и одужи јој се јер је и она њему пре две године поклонила живот. Среда, око 19 сати. Томашевић је дошао пред кућу, коју је направио и опремио за свог сина, да повезе супругу која у приземљу истог објекта држи продавницу.

УЛАЗАК У ЕУ ИМ ДОНЕО ИСЕЉАВАЊЕ И ПАД НАТАЛИТЕТА – У Хрватској почели да затварају школе!

– Пошто је затворила радњу, сели смо испред на једну клупу. У једном тренутку је нешто пукло, али се нисам превише обазирао јер сам помислио да је нешто пало. Супруга је устала, погледала и повикала: „Бајо, гори!“ Утрчао сам на спрат на коме се налази стан, гореле су неке гајбице које се налазе испод струјомера. За тили час ватра се пренела на греде. Покушао сам да гасим, али није вредело. Пожар се пренео на поткровље, а убрзо на гаражу и радионицу које се налазе тик уз кућу – прича Томашевић за „Блиц“.

ЈОВАНА ЈЕ СА 18 ГОДИНА ОТИШЛА У МУП ДА ИЗВАДИ ЛИЧНУ КАРТУ: Тамо је сазнала ужасну истину!

Брзо су у Бабине стигли ватрогасци који су покушавали да спасу шта се спасти може. Гасили су кућу, а Бају је било прече оно што се налазило у гаражи. Док је у њој горела друга пољопривредна механизација, трактор је био опкољен ватром, али још увек недохваћен пламеним језицима. У делићу секунде, каже Томашевић, прошле су му слике догађаја из 2016. због ког је имао обавезу да покуша да се реваншира љубимцу.

КРВАВИ ОБРАЧУН МАКРОА НА ВРАЧАРУ Посвађали се због проститутки, а онда је тинејџер ИЗВАДИО МАКАЗЕ И КРЕНУО У НАПАД

– Превозио сам њиме цистерну са водом, пошто воде кући нисам имао. Ко зна због чега, али не његовом кривицом, трактор се наједном нагао низ страну и преврнуо на бок. Пао сам и ја и почео се котрљати низ обалу, све до тренутка када сам ударио у нешто и зауставио се. Подигао сам главу, погледао уз падину, и видео трактор који се тумба и незадрживо иде право на мене. Од болова, јер су ми пукла три ребра приликом превртања, нисам могао да се померим. Помислио сам – готово је, опраштао сам се са животом, згромиће ме. Али, као у неком филму, никад ми неће бити јасно како, трактор је наједном поскочио и прелетео ме. Тада сам пао у несвест. Када сам дошао себи видео сам га као стоји на точковима пет метара испод мене – препричава Бајо Томашевић како му је мезимац спасао живот.

Фото: Wikimedia

Сад се причом враћа у гаражу која гори. Трактор је у ватреном обручу, али он не жели да га остави.

ГОСПОДЕ БОЖЕ Деда није дао другом деди да иде ПРЕКО РЕДА, уследила свађа, а онда је један ПАО МРТАВ!

– Попео сам се на седиште које је било ужарено од топлоте. Толико је било врело да сам задобио опекотине по задњици. Кључ је био у брави, ту сам видео шансу да га брзо старујем и извучем напоље, дао сам контакт. Један пламен ме је опалио по десној руци, други по глави. Већ је било немогуће дисати, а ватра је жестоко надирала према мени. Схватио сам да је крај, да му се не могу одужити, оставио сам га тешка срца и у последњи трен истрчао напоље. Нисам ни стигао да дођем себи а кров гараже се урушио – прича Пријепољац.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

КРВАВИ ОБРАЧУН МАКРОА НА ВРАЧАРУ Посвађали се због проститутки, а онда је тинејџер ИЗВАДИО МАКАЗЕ И КРЕНУО У НАПАД

НЕМЦИ ПОНОВО ГРАДЕ БЕРЛИНСКИ ЗИД: Подижу чувени симбол Хладног рата

Путин сменио 15 генерала

СРБИН КРИЈУМЧАРИО МИГРАНТЕ, ПА ГА УХАПСИЛИ У СЛОВЕНИЈИ

(ФОТО) УРНЕБЕСНО! Твитераши праве спрдњу с Вуком Јеремићем због лажне слике у Прешеву!

ГОДИНАМА ЈЕ ЋУТАЛА Драгана Мирковић проговорила о својој БОЛЕСТИ и људима који су јој нанели ЗЛО!

Kurir.rs

 

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
16°
27°
Thu
28°
Fri
30°
Sat
31°
Sun