Друштво Србија

Србима на Космету краду кола, краве, фрезе…

Мештани Горажда, српске енклаве надомак Пећи, огорчени и уплашени јер су се нашли на мети шиптарског терора.

У ноћи између уторка и среде, још непознати лопови украли су из дворишта породице Портић, у самом центру Гораждевца, краву и бика. По речима Милоша Димитријевића, представника Привременог органа општине Пећ, после крађе стоке, лопови су на око две стотине метара од куће Портића, украли комби у власништву Николе Јовановића, а потом и ауто и фрезу у власништву Бранка Стевановића.

ШЕШЕЉ ПОВОДОМ ОРИЋЕВИХ ТВРДЊИ ДА НЕСМЕТАНО УЛАЗИ У СРБИЈУ И ИДЕ У ЛОВ: Полиција све да провери!

– Овим крађама, учесталим последњих месеци, недавно су у центру Гораждевца украдене четири краве, мештани остају без егзистенције. Основни извор прихода браћи Ненаду и Веску Портићу јесте управо пољопривреда и сточарство – истиче председник Димитријевић и додаје да полиција и даље трага за починиоцима, али да ни претходни лопови нису пронађени. Ипак, нема сумње да се ради о Албанцима који на овај начин покушавају да загорчају животе локалних Срба и тако их натерају да се иселе.

Због тога су мештани ове српске енклаве надомак Пећи огорчени и уплашени и на састанку у петак затражили су од командира такозване косовске полиције да заштити њих и њихову имовину.

Бакир спрема Бошњаке на рат

– Због великог незадовољства међу житељима најавили смо и протесте, јер се све ове пљачке изводе са циљем да нас застраше и наведу на исељавање – каже за „Новости“ Димитријевић.

Око 800 Срба који овде живе дало је командиру полиције ултиматум од четири дана да пронађе починиоце последње пљачке. Иначе, после оружаног напада на споменик жртвама НАТО у центру села 2016. године, хуманитарном помоћи купљене су камере и уведен је видео-надзор којим је покривено читаво село, што би, верују мештани, требало да буде од помоћи такозваној косовској полицији при проналажењу крадљиваца.

Извор: govorisrbija.rs/Вечерње новости

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

,,Дојче веле“ о Јанковићу: Напуштена нада опозиције

Србија отплатила Динкићеве обвезнице

Кинези приказали злочине НАТО

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
29°
Fri
30°
Sat
26°
Sun
27°
Mon