Извор: wikipedia.org
Политика Србија

Србију на путу ка ЕУ не кочи Хрватска, већ…

Иако се у Србији мисли да ће јој главна препрека на путу ка Европској унији бити Хрватска, права „опасност“ долази од једног правила које ЕУ неће да мења, пише „Еурактив“.

НАРОДНА НОШЊА ЈЕ – ЏАК! ЛГБТ активиста напао оне који су осудили ругање традицији на геј паради!

У тексту новинара Августина Палокаја, који је пренео „Јутарњи лист“, наводи се да су суштински највећи „непријатељи“ Србије на путу ка чланству у ЕУ заправо Немачка и Француска, које не желе да се одрекну правила да свака чланица ЕУ има право вета на проширење.

(ВИДЕО) Вучић: Кина жели самосталну и јаку Србију

„Када се ради о преговорима са Србијом, премда се јавност Србије забавља тиме да је ’Хрватска кочи‘, главни су кочничари Француска и Немачка. Оне желе да се тај поступак настави, али не и убрза. Желе да Србија верује да ће ући у ЕУ, али не обећавају никакве могуће рокове“, наведено је у тексту.

БРУКА, СЕРГЕЈ ВАРА НА БОЛЕСНОЈ ДЕЦИ: Фондација скупља паре за дете које се бесплатно лечи

ЕУ је иначе често била блокирана спорошћу и могућношћу сваке чланице да стави вето на бројне одлуке Уније, због чега је председник Европске комисије Жан-Клод Јункер предложио прелазак са начела консензуса на квалификовану већину при гласању у Већу ЕУ и кад је реч о спољној политици. Јункер је то образложио потребом да ЕУ повећа своју могућност да говори једним гласом, преноси Б92.

(ФОТО) ЕВО ШТА ЈЕ СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ РЕКАО ГЕЈЕВИМА КАДА СУ УПАЛИ КОД ЊЕГА И ТРАЖИЛИ ВЕЋА ПРАВА!

Међутим, један стари вето остаје, напомиње се у тексту, а реч је о вету на проширење ког никако не желе да се одрекну Француска и Немачка.

СЦЕНА ИЗ УЖИЧКЕ ПЕКАРЕ КОЈА ТЕРА СУЗЕ НА ОЧИ: Дечак је тужно стајао иза пулта без довољно пара, а реакција газде ОСТАВИЛА ЈЕ СВЕ БЕЗ ТЕКСТА!

„Оне ни у сну не би пристале на то да немају право и могућност да одбију улазак Турске у ЕУ“, наводи се у тексту.

СЛУЧАЈ ,,БЕКО“: МАЈА АДРОВАЦ ПЛАКАЛА У СУДУ

„Дакле, још дуго, можда док буде постојала Европска унија, свака држава-чланица ће барем 76 пута моћи да заустави државу-кандидаткињу на путу према ЕУ, а на крају и да је одбаци“, додаје се у тексту.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ОТВОРЕНИ СУКОБ – МИНИСТАР ОДГОВОРИО ЖЕЉКУ МИТРОВИЋУ!

ХОРОР У СВИЛАЈНЦУ: Брачни пар убио госта на спавању! Потом су леш ставили у пртљажник и бацили у двориште викендице!

УПАЛИЛИ СУ СВЕТЛО, А ОНДА ЈЕ ЦЕО СТАН У СЕКУНДИ ОДЛЕТЕО У ВАЗДУХ: Преминуо мушкарац (40) повређен у стравичној експлозији у Новом Саду!

ДОДИК: ОБА је антиуставна организација коју треба распустити, а ево и шта каже о мигрантима!

Орбан: Границе Мађарске од миграната бране професионалци и патриоте

Спутњик

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
27°
29°
Sat
31°
Sun
30°
Mon
27°
Tue