Pixabay
Европа Свет

СРБИЈО ЗАБОРАВИ ЕУ! ЧАК 30 ОДСТО НЕМАЦА ТРАЖИ ИСТУПАЊЕ ИЗ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ: После Брегзита следи и Дегзит?!

Партија Алтернатива за Немачку (АфД), чији узлет се и у Берлину Ангеле Меркел и у Бриселу доживљава као озбиљна претња, прогласила је свој циљ - извођење земље из састава Европске уније

То би неминовно „сахранило“ ЕУ, али – колико је уопште реално да немачка крене путем Велике Британије?

(ВИДЕО) ЗБОГ ОВОГ ШИПТАРСКОГ ПОКОЉА ЈЕ СРБИЈА БОМБАРДОВАНА: Србима је намештен злочин, а онда је она открила праву истину

У новом политичком програму Алтернативе за Немачку дословно пише:

„Ако наши најважнији предлози за реформисање ЕУ не буду реализовани, неопходним – у смислу последње варијанте – сматрамо иступање Немачке из Уније или њено дириговано распуштање ради стварања нове европске економске заједнице засноване на респектовању заједничких интереса“.

ПУТИН ОТВОРЕНО ЗА СРПСКЕ МЕДИЈЕ: Ево шта је одговорио на питање да ли можемо да рачунамо на његову подршку против „војске Косова“?!

Алтернатива ће са овим програмом ићи на скоре изборе за Европски парламент. Фактички: ко буде гласао за АфД гласаће за ликвидацију ЕУ

Алтернатива је формирана 2013. Њени чланови су у прво време сматрани евроскептицима. Међутим, став о распуштању, или крадиналном мењању ЕУ, у њеним документима се појављује први пут сада.

ОТКРИВЕНА ВЕЛИКА ТАЈНА: Тадић бранио Путину да дође на Маракану

У покрајини Саксонија-Анхалт Алтернатива је на последњим изборима заузела друго место. То је за многе био шок. А уследио је још већи: АфД је на федералним парламентарним изборима била трећа са 12,6 одсто гласова и освојила је 94 посланичка мандата од могућих 709.

Сондаже указују да је у међувремену постала још популарнија. Није ни чудо.

НЕОБИЧАН ПОКЛОН ЗА ПУТИНА ОД ВУЧИЋА: Ево шта ће председник Србије поклонити председнику Русије

Различите анкете су последњих година показивале да је за „збогом ЕУ“ 17-30 одсто Немаца. Наравно, добар део њих неће гласати за Алтернативу.

Идеја Дегзит има, дакле, корен, али је до „критичне масе“ за њену реализацију још далеко. Многи у Немачкој су уверени да њихова земља има највећу корист од постојања ЕУ.

АфД не може рачунати на свих 30 одсто гласова јер је за радикално мењање односа Немачке са ЕУ, а и саме уније, и утицајна партија Леви.

(ВИДЕО 18+) ПОЈАВИО СЕ СНИМАК ГОЛЕ КАРЛЕУШЕ У КРЕВЕТУ: Овако се дива додиривала по телу па СВЕ СНИМИЛА ТЕЛЕФОНОМ! Запаљиво!

Евроскептика је у Британији увек било знатно више него у Немачкој. То је битан ограничавајући фактор, али није једини.

Брегзит је био могућ само преко референдума и то се и потврдило, а у Немачкој фактички нема такве „директне демократије“.

Да не би била могућа појава новог Хитлера.

ДУШКО (19) ПОСЛЕ ТУЧЕ 7 ДАНА БИО У КОМИ, ПА ПРЕМИНУО: Крвнички су га претукли пајсером у заказаној тучи навијача!

Зато Алтернатива може извести Немачку из ЕУ само на федералним изборима победи толико убедљиво (са најмање 45 одсто) да може самостално формирати владу. Или да изнуди одржавање референдума за мењање устава и да на њему добије потребну већину за отварање могућности одлучивања о Дегзит, па да на новом плебисциту поново осигура већину.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПАТРУШЕВ: Могуће нове провокације Украјине против Русије

СРБИНА (47) УБИЛА ЛАВИНА У АУСТРИЈИ: Српски грађевинац чистио кров куће кад се снег сручио на њега и колеге

ХОРОР КОД БУБАЊ ПОТОКА! Аутомобил свом силином ударио у банкину на аутопуту – ДВЕ ОСОБЕ ПОВРЕЂЕНЕ!

(ФОТО) СПЕКТАКУЛАРНА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ! Пали са 5,5 кила спида, 1.000 таблета екстазија и кокаином!

Лавров: Москва није против новог назива Македоније, али…

Факти

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
29°
Wed
29°
Thu
30°
Fri
30°
Sat