Фото: Спутњик
Политика Србија

СРБИЈИ ПРЕТИ СУДБИНА УКРАЈИНЕ! Сергеј Лавров упозорава на прљаву игру Запада!

ЕУ и САД не смеју да притискају Београд да бира између Запада и Русије. То су радили и у Украјини, па су направили велико зло.

ПОЛАРНА ЗИМА СТИЖЕ СЛЕДЕЋЕ НЕДЕЉЕ: Спремите се за ЛЕДЕНИ талас и дебели минус до 10. марта! РХМЗ УПОЗОРАВА НА СНЕЖНЕ ПАДАВИНЕ

Европска унија и САД плански гурају Србију у грађанске сукобе и хаос сличан оном који траје у Украјини од 2014. године, упозоравају руски званичници!

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров каже да Брисел стављањем Србије пред избор ‘или Русија или Запад’ чини исту грешку која је довела до украјинске кризе. Према његовим речима, Европа пред Београд све отвореније поставља и ултиматуме да призна Косово и уведе санкције Москви.

Претња пучем

Лавров констатује да Србија има изузетно напредне односе са ЕУ и НАТО, али уједно има и споразум о слободној трговини са Русијом. Србија је, рекао је Лавров, започела преговоре о уласку у зоне слободне трговине са Евроазијском економском унијом и одржава контакте са Организацијом за колективну безбедност (ОДКБ).

– Сматрам да је то апсолутно нормалан пут развоја спољних веза. Стављањем Србије пред избор „или са Русијом или са Западом“, ЕУ чини исту грешку која је довела до украјинске кризе када се друштво поделило. Надам се да је Запад увидео грешке које је начинио са Украјином, поготову ако се узме у обзир да том земљом тренутно не управља председник, већ радикална војна струја – рекао је Лавров у интервјуу за ‘Јуроњуз’. Руски званичник наглашава и да се Брисел према Београду понаша изразито лицемерно и дволично.

ВЕЛИКА АНКЕТА: За кога ћете гласати на изборима у Београду?
– ЕУ са Србијом води преговоре око финансијских и економских питања, али јој, међутим, исто тако даје сигнале да неће ући у савез све док не призна Косово и не уведе антируске санкције. У савременом свету, такви ултиматуми су крајње непристојни и не приличе ЕУ – истиче Лавров.

А ОНДА СЕ ПОЈАВИО ПУТИН… Лазански о гнусном покушају Запада да уништи Русију!

Економска логика

Коментаришући ове наводе, бивши потпуковник КОС Љубан Каран оцењује да САД и НАТО пакт могу да прихвате половичан успех кад је у питању сучељавање са Русијом или Кином, али не и са Србијом.
– Кад је реч о малим државама, њих искључиво занима потпуно остварење циљева. Без обзира на декларативне ставове према војној неутралности, Србију неће оставити на миру док је не сломе по сва три основна питања политике: Косово, Русија и НАТО. Дакле, биће још много притисака и подривачких наступа. Моћни руски обавештајни апарат у стању је да проникне у њихове тајне планове. Зато треба озбиљно схватити Лавровљева упозорења Западу. Исто тако, треба хитно планирати адекватне мере заштите и супротстављања специјалним дејствима Запада – подвлачи Каран.

МИСТЕРИЈА КОЈА ЈЕ ПОДИГЛА НА НОГЕ ВОЈНЕ СТРУЧЊАКЕ Једно од најјачих оружја које има, Кина је добила од Милошевића?! ЕВО О ЧЕМУ ЈЕ РЕЧ

Експерт за безбедност Предраг Ћеранић сматра да је Лавров указао на притиске којима је Украјина била изложена пре избијања сукоба, односно захтева да се определи за ЕУ, а не Русију и Евроазијски савез.
– Када су се нашли у ситуацију „или-или“, украјински политички врх је између два пута изабрао онај који је у економском смислу био далеко повољнији јер је подразумевао финансијску помоћ и велика руска улагања у инфраструктуру, лишена било каквих политичких условљавања. Уколико би и Србија била доведена у или-или ситуацију, одговор би био идентичан, односно преовладала би економска логика – уверен је Ћеранић.

МАСОНИ су заташкали истину о једној од НАЈВЕЋИХ ТРАГЕДИЈА У ИСТОРИЈИ?


РЕКЛАМА
Заветници: Београд треба да слави морал, а не ријалити

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Прокић: Горући проблем неодржавање постојећих ресурса

(ТЕСТ) ИЗА ВРАТА СЕ КРИЈЕ ВАША БУДУЋНОСТ: Изаберите боју и откријте шта вас чека у животу!

ДАЧИЋ ОСУДИО ИЗЈАВУ АЛБАНСКОГ ПРЕМИЈЕРА: Зашто ЕУ не реагује на Рамине изјаве?!

Тадић oптужује државу да није заштитила Ивановића

Извор: Информер

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
13°
22°
Wed
25°
Thu
27°
Fri
19°
Sat