Public
Економија Србија

„Србијагас“ и Министарство енергетике: Неће поскупети гас

Поводом навода који су се појавили у појединим медијима да ће поскупети природни гас, огласили су се "Србијагас" и Министарство енергетике, наводећи да та информација није тачна.

„Србијагас“ саопштава да нема говора о измени цене природног гаса за било коју категорију купаца, будући да је реч само о промени методологије обрачуна, односно о промени само једне обрачунске ставке у оквиру Методологије обрачуна цене природног гаса, која је вредносно неутрална.

Министарство рударства и енергетике саопштава, поводом погрешне интерпретације саопштења „Србијагаса“ и објављивања нетачне информације да је дошло до повећања цена гаса за топлане и индустрију, да није дошло до раста цена гаса.

„Саопштење ‘Србијагаса’ није у потпуности јасно али у њему заправо нигде и не пише да је дошло до повећања цена.

Тачно је да од 1. октобра почиње примена измењене методологије за цене приступа систему за дистрибуцију природног гаса и ценама природног гаса за јавно снабдевање, коју је Савет Агенције за енергетику Републике Србије одобрио на седници, одржаној 31. августа 2017“, изјавио је министар рударства и енергетике Александар Антић.

Извор: РТС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Москва уручила Вашингтону протестну ноту

Бошко Ничић нови члан СНС

Дачић: Упутићемо протест због инцидента у Загребу

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
30°
27°
Wed
30°
Thu
31°
Fri
26°
Sat