Информер
Србија

СРБИЈА УЗВРАЋА УДАРАЦ ХРВАТСКОЈ! Након одлуке Загреба да повећа таксе, БЕОГРАД СПРЕМИО КОНТРА МЕРЕ!

Ако ЕУ хитно не реагује и не наложи Загребу да укине намете на српску робу, надлежни ће максимално пооштрити контролу пословања хрватских фирми у Србији. Следе и јаке провере хрватских камиона приликом уласка у Србију.
pixabay.com

Србија спрема озбиљне контрамере према Хрватској након одлуке њиховог министарства пољопривреде да увозне таксе за српску робу повећа са 12 на 270 евра, сазнаје Информер од добро упућених извора. Ове контрамере обухватиће дубинску проверу пословања хрватских фирми у Србији, као и веома јаке инспекцијске контроле приликом уласка робе из Хрватске у нашу земљу!

Наши извори кажу да је на највишем државном нивоу одлучено да Србија неће трпети још један у низу безобразлука хрватске државе, која одлуку о увећању такси за чак 22 пута правда тврдњом да то ради ради заштите “сопствених произвођача јер им је досадило да иду низ длаку Европској унији“?!
Чешљање уговора
Србија се у среду жалила Европској унији на ову одлуку Хрвата, међутим, ако ЕУ не наложи укидање намета на српску робу, инспектори у Србији ће већ од понедељка спровести опсежне контроле у хрватским фирмама.

– На делу имамо класично иживљавање државе Хрватске над Србијом! Наши произвођачи ће сада због ових нових намета морати да повећају цене воћа и поврћа. Све то Хрвати раде да би узимали робу искључиво од својих произвођача, под изговором да су намирнице из Србије прескупе. Ситуација уопште није наивна и Србија мора да узврати. Уколико ЕУ хитно не реагује по овом питању, наши инспектори ће већ од понедељка максимално пооштрити контролу пословања хрватских фирми у Србији. Провераваће се уговори са запосленима, као и да ли те фирме редовно исплаћују порезе и доприносе. Поред тога, српска царина ће подробно прочешљати сваки камион који из Хрватске улази у Србију – прича Информеров саговорник.

Извор: Информер

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НА ЈЕСЕН НАЦИОНАЛНА ДЕКЛАРАЦИЈА: Српске вође спремају конкретне кораке за опстанак српске нације и српског народа

(ФОТО/ВИДЕО) Дан сећања у Ветернику: Ево шта су председник ВУЧИЋ, ДОДИК и ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ ПОРУЧИЛИ СРБИМА И СВЕТУ!

Вулин: Режим који се руга јасеновачким жртвама је усташки режим

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
31°
Wed
30°
Thu
25°
Fri
24°
Sat