Pixabay
Друштво Србија

СРБИЈА ПРВА У СВЕТУ ЛЕЧЕЊУ СПЕЦИЈАЛНОМ МЕТОДОМ: Наши лекари серумом из крви обрисали бол!

Лекари из Србије, реуматолози и ортопеди, први су у свету урадили студију која је доказала ефикасност и безбедност тзв. ортокин (ортхокин) методе, која подразумева примену серума из крви пацијента, у лечењу хроничног бола рамена.

БРАЋО СРБИ, НИСТЕ САМИ: Војска Србије спремна да заштити Србе на Косову! Чека се наређење врховног команданта!

Њихови резултати објављени су у реномираном медицинском часопису Мед Ултрасон. Они ће, како каже професор др Немања Дамјанов, директор Института за реуматологију, утицати како на домаћу, тако и на светску медицинску праксу у терапији овог болног стања.

„Ортокин“ терапија у свету се примењује дуже од 20 година, а у Србији од 2012. Њена ефикасност до сада је доказана у лечењу остеоартритиса колена, кука и других зглобова, артритиса, дискус херније и лумбоишијалгије.

НОВА ШОКАНТНА ПРОВОКАЦИЈА АЛБАНАЦА: Направили су ову ЗЛОКОБНУ МАПУ!

– Циљ наше студије био је да докажемо да „ортокин“ методом може да се лечи и хронична упала тетиве рамена, такозвана супраспинатус тендинопатхy – објашњава професор Дамјанов, који је и предводио тим лекара ангажован на овом испитивању. – Резултати су показали да је потпуно безбедна и ефикасна, како тренутно, тако и у смислу дужег трајања резултата.

Током три месеца студије, на групи од укупно 32 испитаника, без знања пацијента и лекара који га прати, примењивана је класична терапија гликокортикоидима, а на другој „ортокин“ метода. Лекар је бележио резултате, како се пацијент осећа, успех лечења и евентуалне проблеме.

ЖЕЛЕЛИ СУ ДА МЕ УБИЈУ, А НЕ ДА МЕ УХАПСЕ! Огласио се Милан Радојичић, ево шта каже за акцију РОСУ!

– Ова студија је значајна и зато што имамо доста пацијената у средњем и старијем животном добу, који уз проблеме рамена и уопште реуматске болести, имају и болести срца, шећерну болест и неке друге здравствене сметње, које отежавају примену класичних лекова, поготово гликокортикоида – објашњава професор Дамјанов. – То значи да се класични лекови у том случају могу користити веома ограничено или се уопште не могу користити.

ПАЗИ САМО ДА СЕ НЕ ОКЛИЗНЕШ! Харадинај се попео на врх планине, а замислите С КИМ ЈЕ НА ФОТОГРАФИЈИ

Професор Дамјанов објашњава да се током „ортокин“ терапије ињекцијама пацијенту убризгава серум који настаје из његове крви, без хемијских и додатака страних организму болесника. Зато је велика предност ове терапије, што је студија такође показала, безбедна примена код оних који имају и неке друге здравствене тегобе.

НОВО ЛУДИЛО ПРОЗАПАДНЕ ОПОЗИЦИЈЕ: Жале што је Војводина српска

– Лечење „ортокин“ методом подразумева терапију од пет, шест ињекција серума, које се зависно од индикација, једном до два пута недељно убризгавају у оболели зглоб, тетиву или мишић – наставља професор Дамјанов. – Примена ове терапије позитивно утиче и на прогнозе код оних пацијената чије се тегобе враћају и код којих је као неизбежно решење предложена операција. Она није идеално и доживотно решење, али јесте једини излаз у појединим случајевима.

БОЛЕСНИ СНОВИ РАМУША ХАРАДИНАЈА: Одговор на питање овог новинара најављује ВЕЛИКО ЗЛО НА БАЛКАНУ!

Примена „ортокин“ методе, према речима професора Дамјанова, може да помогне тетивама, лигаментима и хрскавици зглобова, и да одложи време до операције, или да доведе до стања кад операција није ни потребна.

Шта Албанци спремају после „црних спискова“ ако Србија не подвуче црту

(ФОТО) ГРЧКОЈ ПРЕТИ НЕВИЂЕНА КАТАСТРОФА! Ускоро ће их погодити „ПЕНЕЛОПА“! Наређена хитна евакуација!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

БРУТАЛНО ПРЕТУКЛИ МЕНАЏЕРА НОЋНОГ КЛУБА У КРАГУЈЕВЦУ! Рекао сам им у 5 да је фајронт, а они су ме ударали ПЕСНИЦАМА, ФЛАШАМА И СТОЛИЦАМА! Локал је био пун крви

ШИПТАРИ ЗАУСТАВИЛИ СРПСКУ ЕКИПУ НА ЈАРИЊУ: Забранили одбојкашицама из Лознице да уђу на КиМ и играју утакмицу у Косовској Митровици

(ЕКСКЛУЗИВНИ ВИДЕО) Овако је РОСУ покушала да ухапси Милана Радојичића – БИЛИ СУ СПРЕМНИ ДА ГА УБИЈУ!

Русија узвраћа ударац: Авијација уништила терористе који су гранатирали Алеп

(ВИДЕО) ОСТОЈА ЈЕ ПОСТАО ОТАЦ У 80. ГОДИНИ: Кад неће млади, морамо ми! Око бебе ми ништа није тешко

ЈЕЗИВО! ЖЕНА ЧЕКАЛА МУЖА ПА ПРЕКО КАМЕРЕ ВИДЕЛА КАКО ГА УБИЈАЈУ: Ко је Предраг Митровић Переца, ликвидиран на Душановцу? ИЗАШАО НА САТ ВРЕМЕНА ПА УПУЦАН ИСПРЕД КУЋЕ

(ВИДЕО) У ЊЕМУ МОЖЕ ДА СЕ ПРЕЖИВИ СМАК СВЕТА: Највећу бункер на свету налази се у срцу Европе

ДОКТОР ИВАНОВИЋ УПОЗОРАВА: Због кризе дупло мање порођаја – труднице са КиМ одлазе у централну Србију да се породе!

SrbijaDanas/Novosti

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
27°
Wed
29°
Thu
30°
Fri
23°
Sat