Printscreen
Политика Србија

Србија неће укинути потерницу за Орићем

Србија неће укинути међународну потерницу за ратним командантом тзв. Армије Босне и Херцеговине у Сребреници, Насером Орићем, чак и ако буде потвређена ослобаћајућа пресуда Суда у Сарајеву, пишу данашње "Вечерње новости".

Дела која се Орићу стављају на терет далеко надмашују убиство три српска заробљеника из сребреничких села, за која је Орић неправоснажно ослобођен.

НАШУ ПРЕДИЗБОРНУ АНКЕТУ МОЖЕТЕ ПОПУНИТИ ОВДЕ

Српско Тужилаштво за ратне злочине водило је истрагу о мучењима и убиствима 2.000 Срба између априла 1992. и јуна 1995. године, које су починиле муслиманске снаге под Орићевом командом, приликом напада на више од 50 села у општинама Братунац и Сребреница.

Новости пишу да је теоретски могуће и да Србија не призна коначну пресуду правосуђа БиХ, уколико не буде задовољна, посебно ако би се испоставило да је поступак против Орића у Сарајеву вођен само формално, да он не би био изручен Србији.

„У случају да не признамо коначну пресуду, Орићу би могло поново да се суди у нашој земљи, мада су овакви примери изузетно ретки, јер штете односима између држава“, пише лист.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Дешифрован 3200 године стар натпис о инвазији мистериозних морепловаца

Москва: Амерички ракетни систем у Јужној Кореји нациљао Русију и Кину

Кина сустиже САД по пружању стране помоћи и јачању утицаја

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
24°
33°
Tue
33°
Wed
32°
Thu
32°
Fri