Pixabay
Друштво Србија

СРБИЈА ЛАНСИРА СВОЈ ПРВИ САТЕЛИТ – НИЈЕ ШАЛА: За велики космички подухват сада имамо и знања и новца!

Сателит са српском заставом у свемиру није научна фантастика већ извесна реалност и наша земља има велике шансе да у ближој будућности оствари овај космички подухват

ТЗВ. КОСОВО СЕ ПРИПАЈА АЛБАНИЈИ! Еди Рама прогласио уједињење! Зна се и датум!

У ово је уверена и Ања Накарада Печујлић, докторанд свемирског права у Келну и оснивачица фондације „Српски залог за свемир“.

ДИРЕКТНО ИЗ УКРАЈИНЕ: ХАОС У ВРХОВНОЈ РАДИ ОПОЗИЦИЈА ПРЕКИНУЛА ЗАСЕДАЊЕ

Ова млада научница рекла је „Политици“ да трошкови прављења и лансирања сателита више нису астрономске цифре. Нагласила је да је приликом разговора са људима из Европске свемирске агенције сазнала да ако нека држава жели у научне сврхе да лансира свој први сателит, може да добије помоћ и бесплатно лансирање од других земаља. У овоме је наша шанса.

НОВА ОПАСНОСТ ПРЕТИ СРБИМА СА КиМ! У среду ХАОС у Косовској Митровици, животи људи су у питању!

– Први српски сателит могао би да буде мали сателит такозвани ‘кјубсат’ и да се ‘шлепа’ приликом лансирања неких великих страних сателита. Русија, Јапан, Индија, америчка НАСА охрабрују земље које желе да лансирају свој први сателит. Тренутно десет земаља има могућност аутономног лансирања ракета и сателита – каже Накарада Печујлић.

(ВИДЕО) РАМА: WHAT THE F*CK! Албански премијер јавно ПСОВАО док је говорио о Србији, па му се сад и његови Албанци смеју!

БРУТАЛНО УБИСТВО У ВАЉЕВСКОМ ЗАТВОРУ! Осуђеник К. Ј. (17) СЛОМЉЕНОМ КАШИКОМ УБО У ВРАТ цимера у болничкој соби!

АЛЕКСАНДАР ИЗАШАО НА МИНУТ, А ИВАНА ЈЕ УЗЕЛА БЕБУ И БАЦИЛА ЈЕ СА ТЕРАСЕ! ХТЕЛА ДА СКОЧИ ЗА ЊОМ! Откривени језиви детаљи чедоморства у Лесковцу!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

МАЈКА ТРОЈЕ ДЕЦЕ УМИРАЛА ЧЕКАЈУЋИ НОВО СРЦЕ, А ОНДА ЈЕ ДОБИЛА НАЈВАЖНИЈИ ПОЗИВ: Тамара је гледала вести, а онда сазнала од кога је добила срце…

ЕВО ЗАШТО ДЕЦА УМИРУ ОД ЕКСТАЗИЈА: Све јачи тренд употребе дрога из кућне радиности, свака таблета може имати другачији састав

Вучић вечерас на РТС о убиству Оливера Ивановића и о Милану Радојичићу

(ВИДЕО) ХРВАТ БИО НА ОСТРВУ СМРТИ ГДЕ ЈЕ УБИЈЕН АМЕРИКАНАЦ И ПРЕЖИВЕО: То су километри џунгле, крокодили, најотровније змије, одатле се нико жив не враћа! Право је чудо како опстаје то племе!

Лазански: „Чамчићима“ на Керчки мост, каква глупост

СЕКРЕТАРИЦИ ПОКОЈНОГ ОЛИВЕРА ПРИТВОР ОД 48 САТИ: Силвана се јавила док су је водили ка Приштини и тражила адвоката, а онда су изгубили контакт са њом!

Извор: fakti

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
16°
27°
Thu
28°
Fri
30°
Sat
31°
Sun