Извор: wikipedia.org
Uncategorized

,,Србија је цивилизација, фали само министарство среће“ – утисак једног странца

Србија је чудесна земља, све је као на прелепој фотографији, каже Осама Авад (39) хришћанин из Дубаија, који је први пут посетио Србију.

Како пишу ,,Вечерње новости“, Осама Авад је дошао да обиђе пријатеља Сашу Коцића у селу Баличевац, у околини Мерошине код Ниша

,,Сребрно језеро, Ђавоља варош, Облачинско и Крајковачко језеро, то су лепоте које никада нисам видео. Морате само много више да радите на маркетингу. Српски парадајз са Јастрепца, свињетину, паприке и чокањчиће са ракијом памтићу целог живота и причати пријатељима о томе. Такав квалитет не постоји у свету. То можете сваком да продате“, одушевљен је Осама.

Језеро Заовине, национални парк Тара, извор: wikipedia.org

Каже да су му пријатељи када је полазио у Србију говорили да не иде на Балкан.

,,Рекли су ми, тамо је рат, рушевине, тамо не воле странце. А у ствари, у Србији је све супротно. Прелепа земља, мир, гости су добродошли“, прича.

Из Србије највише ће му остати у памћењу неочекивана посета Хитној помоћи и Клиничком центру у Нишу.

,,Да ли због промене климе, или из неког другог разлога, почео сам да осећам болове у грудима. Мој домаћин Саша ме је одвео у Хитну помоћ у Нишу. На улазу су нас дочекале две медицинске сестре на тријажи. Било је 10 до 15 пацијената у реду. Гужва, докторка, наравно, презаузета. Учинило ми се да ми почиње срчани напад. Примају ме одмах и прегледају детаљно. Докторка, нажалост, не зна енглески, али медицинска сестра говори сјајно. Пошто се инострано осигурање не прихвата, платио сам 560 динара, а добио сам лекарске прегледе, максималну негу и лекове. То вам је око два саудијска ријала. У Дубаију толико кошта хамбургер, а ја сам за тај новац добио комплетну медицинску негу. У Америци сам лечење од кијавице платио 3.000 долара“, каже он.

На кардиологији Клиничког преписали су му лекове и пустили га кући уз рецепте и савете специјалисте доктора Мирослава Крстића, наводе ,,Новости“.

Извор: facebook.com

,,Одушевљен сам комплетним третманом и понашањем медицинског особља. Доктори су феноменални, али су вам болнице несређене. Кад упоредим са Дубаијем, Саудијци имају бољу опрему, али ви имате стручније људе. На овакве стручњаке треба да будете поносни. Свима у Саудијској Арабији које знам, рећи ћу да је Србија прелепа земља са најбољим људима и лекарима“, истиче.

Осама је у Србији упознао многе незадовољне људе који желе да је напусте. Он има занимљив предлог.

,,Ми у Дубаију имамо министарство среће, то је највеће министарство у нашој земљи. Ко је тужан, кога наљуте у редовима у другим државним установама, одмах добија упут у министарство среће, где се решава његов проблем. Можда и вама то недостаје“, поручује Осама.

Осама Авад каже да је у четири ујутру видео девојку на улици у Нишу.

,,Нисам могао да верујем да девојка у то време сме сама да шета и да је безбедна. Ви сте цивилизација, на томе би могли да вам позавиде многи“, закључује Осама.

Извор: Б92

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Вучић и Трамп до краја године о питању Косова

САД: Величање усташтва и антисрпска осећања у Хрватској

ОРУЖЈЕ АПОКАЛИПСЕ: Најразорнија нуклеарна бомба икада направљена (ФОТО,ВИДЕО)

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
30°
Wed
31°
Thu
25°
Fri
24°
Sat

Истакнуто