mod.gov.rs
Uncategorized

Србија и Велика Британија најбоље сарађују у војним питањима

Министар одбране Александар Вулин састао се са државним секретаром за оружане снаге Уједињеног Краљевства Марком Ланкастером, саопштило је Министарство одбране.

Саговорници су констатовали да су односи Уједињеног Краљевства и Републике Србије у области одбране уједно и најбољи део укупних билатералних односа две земље, што је посебно значајно у години када обележавамо 180 година од успостављања дипломатских односа.

СКАНДАЛ: Америчка ТВ Н1 напала француског хуманитарца који помаже Србима на КиМ

Као веома значајна оцењујена је недавна посета команданта Прве дивизије Оружаних снага Уједињеног Краљевства генерал-мајора Ралфа Вудиса, учешће припадника Војске Србије на такмичењу „CambrianPatrol 17“у Уједињеном Краљевству, али и предстојећа Регионална пи-ар конференција за представнике служби за односе са јавношћу и представнике медија из региону, коју Министарство одбране организује у сарадњи са британском страном.

Министар одбране је нагласио да је Србија војно неутрална земља и да ће наставити да се тако и понаша у области одбране са свим државама и међународним организацијама, у складу са дефинисаним националним интересима и спољнополитичким приоритетима.

ПРАЉАК ЈЕ ЖИВ И ЗДРАВ, СВЕ ЈЕ ИЗРЕЖИРАНО: Теорије завере о самоубиству осуђеног ратног злочинца

Министар Вулин је истакао подршку наставку мисије КФОР-а на Косову и Метохији и истакао да Србија високо цени улогу КФОР-а као и Британске војске у њеном саставу. Посебно је истако да је за Србију потпуно неприхватљиво формирање војске КиМ и да је резолуција 1244 јасно одредила КФОР као једину оружану снагу.

Током разговора о безбедносним темама, закључено је да нови безбедносни изазови, ризици и претње у виду тероризма, економске и енергетске зависности, као и неконтролисане миграције становништва из кризних подручја, налажу да сваки облик сарадње буде подигнут на највиши могући ниво, наводи се у саопштењу.

О новој опреми за Војску Србије можете прочитати кликом ОВДЕ.

Извор: Политика

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Сервер: Косово није идеално за стално војно присуство САД

Србија се повезује на Турски ток уз финансијску помоћ Руса

Ово је најлепша фотографија Србије за 2017. годину (ФОТО)

Оставите коментар