mod.gov.rs
Uncategorized

Србија и Велика Британија најбоље сарађују у војним питањима

Министар одбране Александар Вулин састао се са државним секретаром за оружане снаге Уједињеног Краљевства Марком Ланкастером, саопштило је Министарство одбране.

Саговорници су констатовали да су односи Уједињеног Краљевства и Републике Србије у области одбране уједно и најбољи део укупних билатералних односа две земље, што је посебно значајно у години када обележавамо 180 година од успостављања дипломатских односа.

СКАНДАЛ: Америчка ТВ Н1 напала француског хуманитарца који помаже Србима на КиМ

Као веома значајна оцењујена је недавна посета команданта Прве дивизије Оружаних снага Уједињеног Краљевства генерал-мајора Ралфа Вудиса, учешће припадника Војске Србије на такмичењу „CambrianPatrol 17“у Уједињеном Краљевству, али и предстојећа Регионална пи-ар конференција за представнике служби за односе са јавношћу и представнике медија из региону, коју Министарство одбране организује у сарадњи са британском страном.

Министар одбране је нагласио да је Србија војно неутрална земља и да ће наставити да се тако и понаша у области одбране са свим државама и међународним организацијама, у складу са дефинисаним националним интересима и спољнополитичким приоритетима.

ПРАЉАК ЈЕ ЖИВ И ЗДРАВ, СВЕ ЈЕ ИЗРЕЖИРАНО: Теорије завере о самоубиству осуђеног ратног злочинца

Министар Вулин је истакао подршку наставку мисије КФОР-а на Косову и Метохији и истакао да Србија високо цени улогу КФОР-а као и Британске војске у њеном саставу. Посебно је истако да је за Србију потпуно неприхватљиво формирање војске КиМ и да је резолуција 1244 јасно одредила КФОР као једину оружану снагу.

Током разговора о безбедносним темама, закључено је да нови безбедносни изазови, ризици и претње у виду тероризма, економске и енергетске зависности, као и неконтролисане миграције становништва из кризних подручја, налажу да сваки облик сарадње буде подигнут на највиши могући ниво, наводи се у саопштењу.

О новој опреми за Војску Србије можете прочитати кликом ОВДЕ.

Извор: Политика

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Сервер: Косово није идеално за стално војно присуство САД

Србија се повезује на Турски ток уз финансијску помоћ Руса

Ово је најлепша фотографија Србије за 2017. годину (ФОТО)

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
17°
Tue
23°
Wed
24°
Thu
26°
Fri