Wikipedia
Регион

Срби у Македонији упутили Собрању три питања

Демократска партија Срба у Македонији упутила је Собрању три питања, међу њима и шта се десило и довело до тога да је Србија одлучила да повуче особље из амбасаде у Скопљу. То је за "Танјуг" потврдио председник Демократске партије Срба у Македонији Иван Стоилковић.

Иван Стоилковић je рекао да одговоре очекују на заседању македонског парламента средином септембра.

Стоилковић и партија коју води питају шта је Македонија тачно урадила, односно њене безбедносне службе, односно дипломатски представници акредитовани у Македонији, па се десио дипломатски преседан и Србија одлучила да повуче целокупни дипломатски персонал своје амбасаде у Скопљу.

Ако иза таквих активности стоје представници страних фактора у Македонији, шта то значи за националне и државне интересе Македоније, а у вези са развојем добросуседских односа и регионалне сарадње и стабилности, следеће је питање.

Представници ДПС-а питају и како ће се Република Македонија изјаснити на седници Генералне скупштине Интерпола 29. септембра у Кини по питању пријема Косова у ту међународну организацију.

Питања су уследила после недавног „захлађења односа“ две земље и одлуке Србије да повуче особље из амбасаде у Скопљу јер су, како је тада речено, српски надлежни органи установили и доказали да је против Србије извршено обавештајно деловање.

У међувремену део особља вратио се у амбасаду у Скопљу.

 

Извор: РТС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ВЛАДА ЗАХТЕВА ОД ХАГА: Младићу је живот угрожен, нужно лечење у Србији!

ГОЛГОТА СРПСКИХ РАДНИКА У АУСТРИЈИ: Радили на црно, па уместо плате, ДОБИЛИ БАТИНЕ!

ШЕШЕЉ: Хаг испланирао убиство Младића!

(ВИДЕО) НАЈНОВИЈЕ ЧУДО ИЗ РУСИЈЕ! Овај КАЛАШЊИКОВ не пуца – ОН РАЗБИЈА ДЕМОНСТРАЦИЈЕ

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
30°
Wed
31°
Thu
25°
Fri
24°
Sat