Printscreen
Политика Србија

Срби неће у јањичаре! Образ се не продаје ни за 1.600 евра: Нова подвала Приштине у вези „Војске Косова“

Упркос претњама хапшењем, измишљеним потерницама за ратне злочине или нападима на имовину и породицу, Срби који поклекну и приступе "Војсци Косова", према кривичном закону Србије могли би да се суоче са десетогодишњом казном затвора због учешћа у илегалној, страној оружаној формацији.

Након што је крајем 2018. године Приштина предузела мере за трансформацију Косовских безбедносних снага у „Војску Косова“, у првом тромесечју ове године очекује се почетак процеса регрутације нових припадника војних снага, у ком ће, како Албанци очекују, своје место наћи и Срби.

ЗАШТО СЕ ЗАПАД ПЛАШИ РУСКИХ ПВО СИСТЕМА? Кад би се С-400 позиционирао код Ниша, погледајте шта би Србија све могла да одбрани

Док министар одбране тзв. Косова, Рустем Бериша, тврди да се упркос притисцима Београда, за 70 упражњених места за служење косовске војске већ јавило чак 300 представника српске нације, Игор Симић из Српске листе за Телеграф.рс објашњава да је по среди лажна вест, односно „факе нењс“. Њена сврха је, како додаје, да звучи питко и убеди представнике међународне заједнице у причу о мултикултуралности и мултиетничности.

РЕАГОВАЛА БИА! Албанци планирају ТЕРОРИСТИЧКИ напад на СЕВЕР КОСОВА, а за то ће оптужити СРБЕ!

– Нека се Бериша договори са пријатељима из тзв. Владе Косова да ли су се пријавили или су демобилисани, како су раније говорили. Иако не располажемо са тачним бројкама, оно што могу да тврдим је да се број наших људи који су били у КБС смањује, и да је сигурно више од 70 одсто Срба напустило ту институцију, као и да је процес напуштања редова почео у септембру, октобру, паралелно са првим информацијама о томе да ће доћи до трансформације КБС у оружане снаге – рекао је Симић.

Како додаје, у КБС никад није било више од 120 Срба, махом из сиромашних крајева Косовског поморавља, Гњилана…

КАКО ЈЕ САТАНИЗОВАН СРПСКИ НАРОД? Ово су НАЈВЕЋЕ ЛАЖИ које су Американци измислили о Србима!

Printskrin: Youtube/Indeksonline

СПРЕЧЕН ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД НА ЦРНУ ГОРУ?! На подручју Петњице пронађено 8,7 килограма експлозива!

– Њих су ангажовали под паролом да то није војска и да ће им задатак бити да чувају цивиле од елементарних непогода. Наше пољопривреднике, којима су претходно узели њиве, су почели да уцењују, застрашују, делили су им новац, само како би испунили потребу да у својим редовима имају минимално десет одсто највец́е мањинске заједнице. Ипак, када су наши схватили да ће им дати пушку да пуцају на своје Србе, наши су кренули да напуштају њихове редове – казао је представник Српске листе.

Трансформација КБС ће се спроводити у неколико фаза у наредних седам до десет година и планирано је да има укупно 8.000 војника – 5.000 активних и 3.000 у резерви. Тренутно, они имају 2.500 чланова и 800 резервиста, а извештају из 2017. године пише да су КБС имале 247 припадника из редова невећинских заједница, међу којима су и Срби, а подаци из медија показали су да је током 2018. године, након што је 63 приступило, око 80 Срба одлучило да се демобилише.

РАСПИСАНА НОВА ПОТЕРНИЦА Полиција трага за ВЕДРАНОМ БЕРИЋЕМ, чланом групе „Правда за Давида“

Плата војника у „Војсци Косова“ износи 405 евра, док официрска примања прелазе 1.600 евра, док просечна зарада на Косову и Метохији стаје око 275 евра.

Упркос претњама хапшењем, измишљеним потерницама за ратне злочине или нападима на имовину и породицу, Срби који поклекну и приступе „Војсци Косова“, према кривичном закону Србије могли би да се суоче са десетогодишњом казном затвора због учешћа у илегалној, страној оружаној формацији.

„MADE IN CHINA“ је потпуна ЛАЖ! Уопште не носимо робу која је произведена у Кини, ИСТИНА ЈЕ МНОГО МРАЧНИЈА!

КАДРИ ВЕСЕЉИ ОТВОРЕНО КРЕНУО НА СРБЕ! Косово мора да се брани, спремни смо да преузмемо Прешево, Медвеђу и Бујановац!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Језива несрећа код Новог Сада, има мртвих!

(ФОТО) Опасно провоцирање Републике Српске: Морбидне „честитке“ за Дан републике!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
27°
28°
Thu
29°
Fri
29°
Sat
24°
Sun