Flickr
Друштво Србија

СРБИ НАРОД НАЈСТАРИЈИ, ИЗМИСЛИЛИ СМО И ВАСПИТАЊЕ ДЕЦЕ: Бура у Нишу због Деретићевих историчара, праве трибину у Официрском дому и најављују епохално откриће

Тезу да је педагогија у Србији старија од оне насталој у Грчкој заступаће аутори књиге “Педагогија код Срба и њени антички корени” на трибини у Нишу, на којој ће поред њих, говорити и псеудоисторичар Јован И. Деретић.

Путин пожелео Додику успех на изборима

Промоција књига и предавање ће се одржати у градском простору, у Официрском дому, а деканица Филозофског факултета каже да је непримерено да Град даје простор за оваква дешавања. У САНУ не знају ништа о предавачима, иако се они представљају као академици.

Речима „епохално откриће у историји педагогије и националне педагогије“, аутори књиге – некадашњи професор социологије у Косовској Митровици академик Радомир Д. Ђорђевић и педагог Драгана Ђорђевић најављују промоцију своје књиге о античкој педагогији у Србији, која ће 1. октобра у 18 сати бити уприличена у Официрском дому у Нишу.

МАРКО (30) УПУЦАН У ОБЕ НОГЕ! Хаос усред Београда, нападач у бекству!

Учесници на промоцији биће и академик Јован И. Деретић, инжењер познат по екстремним и непризнатим ставовима у тумачењу српске историје, академик Радивоје Ђ. Манчић и педагог-саветник Милосав Петровић.

Стара Пазова!

Posted by Jovan I. Deretić on Wednesday, 9 May 2018

У књизи Педагогија код Срба и њени антички корени, Ђорђевић, како каже, поставља тезу да су Срби имали први запис о васпитању деце и да се он налази уклесан у обелиску, смештеном у грчком граду Ксантос. Он додаје да је Ксантос био српски град, а да је писмо са обелиска винчанско, иако наука каже другачије – да се ради о старогрчком.

– Сви су мислили да је то превод са тог споменика грчки, али се показало да није.

ПЕРВЕРЗЊАК МЕ ЈЕ СИЛОВАО БЕЗ КОНДОМА И ЛУБРИКАНТА… Језива исповест Американке ШОКИРАЛА је читав свет! Огласио се и Роналдо, ЕВО шта је поручио!

На обелиску је стари српски, односно винчански језик и на њему постоје правила која се односе на педагогију, односно васпитање деце. То се говори о томе шта деца треба да раде, као о медицини. Педагогија јесте грчка реч, али само реч, а наука је српска – наводи Ђорђевић.

Иначе, Друштво за научно истраживање најстарије историје Срба „Сербона“ из Ниша, чији је Ђорђевић председник, током овог дешавања, наградиће архитекту и председнику Савета за културно стваралаштво Ниш Ивана Редија.

У САНУ не знају за ове академике

Премда су представљени као академици, представник нишког огранка Српске академијие науке и уметности, академик Нинослав Стојадиновић истиче да нема сазнања при којој су академији.

– Обавештавам вас да организатори чија имена помињете нису академици САНУ (што се, наравно, може видети и на њеб-страници Академије), штавише, да немају никавих веза са САНУ и са Огранком САНУ у Нишу. Иначе, немам сазнања о томе “где су они академици“ – наводи Стојадиновић.

ГЛЕДАЛИ СМО КАКО ЖИВЕ ГОРЕ, НИШТА НИСМО МОГЛИ: Сведоци стравичне трагедије у Новом Пазару открили могући УЗРОК пожара од кога ће вас заболети душа!

Иначе, према подацима са интернета, име аутора књиге Ђорђевића се међу академијама спомиње једино у чланку Српске краљевске академије научника и уметника из 2016. године, где се наводи да је постао њихов члан, али је изостао са листе академика. То што га нема на листи, Ђорђевић правда тиме што није имао пара да плаћа чланирану, па је изопштен.

Ова академија СКАНУ, између осталог позната је и по томе што су јавно подржали Александра Вучића на последњим председничким изборима, а пре неколико месеци су дали и предлог да Вучић буде кандидат за Нобелову награду за мир.

Декан Филозофског: Непримерено да нишка власт стоји иза тезе да су Срби старији од амеба

Ставове које заступају они који говоре на промоцији књиге не признаје званична наука, а томе се придружује и декан Филозофског факултета у Нишу

Наталија Јовановић, где се, између осталог, управо и изучава педагогија, као и историја. Она каже да „античка педагогија“ не постоји у Србији и да је то смешно.

– Наравно да не постоји. Не знам каквог смисла има да било ко, ко се озбиљно бави тиме, може да коментарише неке ствари које су изван сваког нивоа. Смешно је све то – од историјских чињеница, до тога да смо ми старији од амеба – каже Јовановићева.

ХОРОР УДЕС КОД НОВОГ САДА: Погинули нађен неколико десетина метара од аутомобила, ухапшен Нишлија (51)

Јовановићева додаје и да је такво предавање у градском простору непримерено, али и да то говори доста о људима који воде Ниш.

– Наравно да је непримерено, али ме и не изненађује, јер се ради о неозбиљној дружини која има такав однос према стварима и на градском нивоу – наводи Јовановићева.

(ВИДЕО) Убила је комшиницу па јој ИСЕКЛА УТРОБУ И УКРАЛА БЕБУ, а њен одговор зашто је то урадила ће вас ЗАЛЕДИТИ

Неке од њихових главних теза су да је врховни Бог код Срба био Сербон, да је српско писмо „србица“ најстарије у Европи, да је српска војска победила у Косовској бици, као и да је Александар Велики заправо Александар Карановић, трећи српски војсковођа који је у свом походу на исток дошао до Индије. Његови претходници били су Нино Белов и Сербо Макаридов.

Међутим, сматрају да је „права“ историја Срба измењена због притиска Ватикана и Аустро-угарске на Берлинском конгресу 1878. године.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Председник наредио: Постигнути ниво борбене готовости очувати до даљег

Кремљ: О подршци Србији након састанка Путин—Вучић

Пуцано на српски ресторан у Зубином Потоку

(ВИДЕО) ХАОС НА ХРВАТСКОМ ДЕРБИЈУ: Ватрогасац остао без прстију, играч погођен комадом бетона

СЛЕДИ ХАПШЕЊЕ ШИПТАРА ЗА ЗЛОЧИНЕ НА КиМ! Дачић открио ко би могао да буде буде први на листи

Kurir/Juzne Vesti

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
29°
Mon
28°
Tue
28°
Wed
29°
Thu