Друштво Србија

СРБИ ДАНАС ТУГУЈУ, А УСТАШЕ ЛИКУЈУ: Годишњица „ОЛУЈЕ“, сурови геноцид над нашим народом!

Усташка акција "Олуја" почела је 4. августа, а током њеног трајања хрватске војне и полицијске снаге убиле су најмање 1.800 Срба, а протерале 250.000. Операција је званично трајала 4 дана, завршила се падом Републике Српске Крајине и успостављањем контроле Републике Хрватске над том територијом.

(ВИДЕО/ФОТО) Напето на Косову од јутра, јаке снаге КФОР блокирале Газиводе, војници држе прст на окидачу

У Србији и Хрватској ће бити обележена 23. годишњица од војно-полицијске акције Олуја. Загреб је обележава као Дан победе и домовинске захвалности и Дан бранитеља, а Србија комеморацијама и сећањем на страдале и прогнане у тој акцији.

У Србији и Хрватској ће бити обележена 23. годишњица од војно-полицијске акције Олуја. Загреб је обележава као Дан победе и домовинске захвалности и Дан бранитеља, а Србија комеморацијама и сећањем на страдале и прогнане у тој акцији.

(ФОТО) ХОРОР У НОВОМ САДУ: Надстрешница бензинске пумпе пала и СМРСКАЛА АУТОМОБИЛЕ!

Војно полицијска акција Олуја почела је 4. августа и током њеног трајања хрватске снаге су убиле најмање 1.800 особа српске националности а протерале 250.000, након чега су успоставиле контролу на територијом тадашње Републике Српске Крајине.

НИКО НИЈЕ ОДГОВАРАО
За злочине почињене у току „Олује“ у Хрватској нико није кривично одговарао.

БРИТАНЦИ СПРЕМАЈУ „ОЛУЈУ“ НА КОСОВУ! Лондон направио страшну грешку, НА ПОМОЛУ НОВИ ПОГРОМ СРБА!

Тројица хрватских генерала, Анте Готовина, Младен Маркач и Иван Чермак, иако су прва двојица провостепеном пресудом Хашког трибунала били осудени на 24, односно 18 година затвора, ослобођени по свим тачкама оптужница, што је изазвало жестоке реакције у Србији, а у Хрватској одушевљење. Чермак је ослободен раније, априла 2011.

Војна операција Олуја је најмасовније и једно од најсуровијих етничких чишћења која су се догодила у ратовима на просторима бивше СФРЈ у којој су око 62 одсто жртаве били цивили.

Стравично пророчанство почиње да се остварује, свет ће на крају нестати, а ово је први знак!

Целокупна акција хрватске војске за циљ је имала заправо исељавање целокупног становништва српске националности, а након протеривања забележена су паљења, пљачке и ликвидације малобројних Срба који нису хтели да напусте своје домове.

Број избеглих Срба различито се процењује – хрватски извори имају податак од 90.000 људи, УН о 150.000, а српски о најмање 250.000.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

УЛОГА КРАЉА ПЕТРА МИ ЈЕ ПОСЛЕДЊА У ЖИВОТУ! Легендарни глумац Лазар Ристовски се повлачи са филмског платна​

УЖАС У ЈАГОДИНИ! Усмртио супругу, па пресудио себи ХИЦЕМ У ГЛАВУ!

Српска полиција стала на пут Торциди! Ухапшено 27 хулигана из Сплита који су демолирали пумпу и цртали усташке симболе!

(ФОТО) Овако изгледа Дарко Лазић након пребијања

republika.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
11°
10°
Thu
8°
Fri
-0°
Sat
1°
Sun