Спорт

СРБИ: Дајте нам Хрвате! ХРВАТИ: Хоћемо Србе!

По свим анкетама, фудбалски фанови у обе земље сањају о међусобном дуелу већ у групи Светског првенства.

Навијачи фудбалских репрезентација Србије и Хрватске волели би да се ове две селекције нађу у истој групи на СП у Русији.

Према анкети Курира, 36 одсто испитаних је пожелело Хрвате у истој групи са Србима. Слично је и у комшилуку. На порталу Гоал.хр изашли су резултати гласања хрватских навијача који су бирали ривале из свих шешира, а чак 22,9 одсто њих се изјаснило за Србију као ривала у групи.

Милан Лане Јовановић, чувени српски фудбалер, сматра да је добро што српски навијачи желе Хрвате, јер то показује веру у фудбалере.

– Волео бих да будемо у групи коју ћемо проћи (смех)! Ако је веровати анкетама у Србији и Хрватској, изгледа да и једни и други верују у своје репрезентације. То уопште није лоше. Увек у групи прижељкујеш онога којег можеш да прођеш. То је добар индикатор – казао је Лане Јовановић и наставио:

– Не бих за ривала волео Немачку, Француску, Енглеску, Бразил, Шпанију и Аргентину. Сви остали могу (смех).

Аљоша Асановић, некадашњи фудбалски репрезентативац Хрватске, куртоазно је изјавио да би волео да се две репрезентације мимоиђу у почетној фази на Мундијалу.

– Ваљда је нормално што Хрвати желе Србе у групи и обрнуто (смех). Ја не бих волео. Било би боље и за нас и за вас да се састанемо у полуфиналу. Хрватска има сјајну генерацију, играче који играју кључне улоге у најјачим европским клубовима, и зато сматрам да морамо направити резултат у Русији. Србија такође има квалитет, јер је доминантно прошла групу – рекао је Аљоша Асановић.

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
29°
Wed
29°
Thu
29°
Fri
30°
Sat