Занимљивости

СРАМОТА – Погледајте како данас изгледа кућа солунца Драгутина Матића!

На друштвеним мрежама појавиле су се фотографије куће солунца Драгутина Матића које су изазвале лавину негативних коментара због немара општине Гаџин Хан и надлежних институција Републике Србије.

Родна кућа Драгутина Матића, познатијег као Око соколово, у Калетинцу у Заплању пропада као и Србија. Онако како се опходимо према нашим херојима тако се опходимо и према самој Србији.

Драгутин Матић из околине Гаџиног Хана, познатији као Око соколово, био је извиђач у Првом светском рату. Његова фотографија, која ју забележио руски фотограф Самсон Чернов изнад Дрине, препознатљива је широм света као симбол истрајности српског јунака.

ТАКО СЕ ТО РАДИ – ШАМАР МОСКВЕ ПОДГОРИЦИ: Ево колико ће Црногорце коштати један протерани руски дипломата!

Занимљиво је да сам Драгутин Матић није знао за постојање ове фотографије која је обишла свет и која је објављена у многим листовима. Тек пола века касније он је први пут видео себе на фотографији и чуо име фотoграфа који га је прославио.

Родна кућа Драгутина Матића, познатијег као Око соколово, у родном Калетинцу у Заплању пропада као и Србија. Онако како…

Posted by Милица Ђурђевић on Thursday, 5 April 2018

Извор: Говори Србија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НОВИ ДЕТАЉИ ПРВЕ ОТМИЦЕ ЗЕМУНСКОГ КЛАНА, СТАРЕ 21 ГОДИНУ Шиптара сам знао површно, нисам пословао с њим!

НАЈВАЖНИЈИ СИМБОЛ ВАСКРСА: Ево зашта прво јаје мора да се офарба У ЦРВЕНО и ово ОБАВЕЗНО треба да урадите са старом ЧУВАРКУЋОМ

СВЕ САМ ЈАЧА И ЈАЧА: Прво саопштење Јулије Скрипаљ након буђења

САУДИЈЦИ ПРЕКО БОСНЕ ТРЕСУ ЕВРОПУ ОД СТРАХА: Џихадистичка темпирана бомба прети целом свету

СВЕ АЖДАЈЕ НАГРНУЛЕ НА СРБИЈУ! Сад хоће ХАОС И У САНЏАКУ!

Оставите коментар