Европа

СРAМОТА: Казнили девојчицу јер је продавала лимунаду на улици без дозволе

Петогодишња девојчица кажњена је са 150 фунти (167 евра) зато што је продавала лимунаду пролазницима који су ишли на оближњи фестивал у источном Лондону.

Девојчицин отац Андре Спајсер рекао је да је његова ћерка поставила мали штанд у Мајл Енду, у источном Лондону, где пролазе хиљаде људи на путу за фестивал „Лавбокс“.

Спајсер каже да се његова ћерка по добијању казне окренула према њему, уплакана, и рекла: „Тата, урадила сам нешто лоше“.

„Само је хтела да улепша људима расположење. Била је много поносна за себе“, присећа се Спајсер, додајући да је чашу лимунаде наплаћивала 50 пенија (мало више од пола евра).

„После неког времена продавања лимунаде, четири полицајца су јој пришла. Био сам прилично шокиран када су упалили камеру и почели да нам читају правилник, објашњавајући да нема дозволу за продају“, каже Спајсер.

Тада се његова ћерка окренула према њему и кроз сузе викала: „Урадила сам нешто лоше“.

Градски савет одмах је поништио написану казну.

„Веома нам је жао што се ово десило. Очекујемо од наших припадника да покажу мало здравог разума и своју моћ користе разумно. То се овде, очито, није десило“, рекао је портпарол градског савета.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СМЕТА МУ СРПСКА ЗАСТАВА: Сорошев геј активиста хоће да нам мења заставу! (ФОТО)

Извор: РТС

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
25°
Sun
25°
Mon
26°
Tue
26°
Wed