Друштво Србија

СРАМНО: Због ,,застарелости случаја“ нико неће одговарати за Алексину смрт

Због застарелости случаја Алексе Јанковића (14), који је због вршњачког насиља 2011. извршио самоубиство, нико не може дисциплински да одговара иако је утврђен низ пропуста запослених у школи, пише Блиц.

Драгана Јанковић, мајка дечака, изјавила је за београдски лист да су пропусти у раду Основне школе ,,Сретен Младеновић Мика“ у Нишу утврђени тек након што су се у децембру прошле године обратили Александру Вучићу, тадашњем председнику Владе Србије.

,,Тек након више од шест година од смрти Алексе, почетком јула, добили смо обавештење из Министарства просвете о извршеној ненајављеној инспекцији и ревизији случаја у којој су потврђени наши наводи о заташкавању случаја и избегавању дисциплинске одговорности запослених у школи, где се поименце наводе особе које су заташкавале, као и начин заташкавања“, рекла је она за Блиц.

Како каже, у писаном одговору је наведено да је ,,поред свих утврђених чињеница и пропуста, законски случај покретања дисциплинске одговорности застарео“.

Насилницима петице из владања

Троје насилника, од њих седам који су малтретирали Алексу, пресудом Вишег суда за малолетнике у Нишу правоснажно су осуђени максималним казнама – васпитним мерама што подразумева појачан надзор Центра за социјални рад.

Насилници су на крају школске године добили петице из владања, пише Блиц.

Лист подсећа да је школа осуђена за пропусте у раду, а у два одвојена поступка одговорни за грешке у раду осуђени су на укупно више од четири милиона динара казне.

Извор: Н1

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Вехабија из Србије на челу Исламске државе!

УПОЗОРЕЊЕ ЕКСПЕРАТА: Журба око решавања Косова штети Србији, треба одуговлачити

Ухапшена мајка Луке Бојовића због припреме убиства!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
22°
Tue
22°
Wed
22°
Thu
20°
Fri