Фото: ЛСВ
Друштво Србија

СРАМНО: Чанак против пуштања Ратка Младића на слободу ради лечења!

Председник Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак позвао је данас Владу Србије да ни у ком случају не упути захтев за пуштање на привремену слободу хашког оптуженика Ратка Младића.

„Оптужница терети Младића за злочин геноцида, прогон на политичкој, верској и националној основи, истребљење као злочин против човечности, депортације, узимања талаца и остала нехумана дела. Било каква гаранција за привремено пуштање на слободу Ратка Младића, коју би дале власти Србије, представљала би недобронамеран гест, који би нанео велику штету међународној позицији Србије и увелико нарушио односе наше и суседних држава“, навео је Чанак у саопштењу.

Подсетио је да је Ратко Младић 14 година био један од најтраженијих бегунаца на Интерполовој потерници, и тек је маја 2011. године ухапшен у околини Зрењанина, а Србија се годинама суочавала са бројним проблемима везаним за Младићево скривање.

Он је казао да су ратови деведесетих година прошлог века на светлост дана вратили масовне злочине против човечности и представљају тамну страницу у историји балканских народа. Међутим, Чанак у свом старом антисрпском маниру за дотичне злочине оптужује једино Србе, док злочине почињене против Срба игнорише.

Извор: Бета

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Патријарх Иринеј отворио Предшколску установу ,,Патријарх Павле“ у Источном Новом Сарајеву

Србија може да добије битку против уласка Косова у Интерпол

Отпуштањем Бенона и Прибуса Трамп капитулирао пред дубоком државом

Зашто санкције нису зауставиле севернокорејски ракетни програм?

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
25°
Wed
26°
Thu
28°
Fri
28°
Sat