AP
Регион

СРАМНА ОДЛУКА СУДА У ХРВАТСКОЈ! Усташки поздрав „За дом спремни!“ прогласили легалним, а ово је објашњење?!

Судећи по најновијој судској пресуди, узвикивање усташког поздрава "За дом спремни" постаје легално у Хрватској. Наиме, Прекршајни суд у Пожеги пресудио је да је тај поздрав "израз воље и легитимитета власти у Хрватској".

То је још једна у низу ослобођавајућих пресуда за коришћење усташког поздрава из времена Независне Државе Хрватске, па сви десни портали оцењују да је узвикивати „За дом спремни!“ сада „сасвим легално“ у Хрватској.

ЗАШТО ШЕШЕЉ ЋУТИ О КОСОВУ?!

Судија Прекршајног суда у Пожеги Ђурђица Чакалић ослободила је оптужбе Станка Драгичевића, који је оптужен јер је у свом дворишту на метални јарбол подигао заставу са натписом ХОС-а (Хрватских одбрамбених снага) у чијем се доњем делу грба налази и натпис „За дом спремни!“.

(ВИДЕО) ПОГЛЕДАЈТЕ ТРЕНУТАК РУШЕЊА МОСТА У ЂЕНОВИ: Аутомобили падају у провалију док људи вриште! НА ДЕСЕТИНЕ МРТВИХ

Како наводи „Хрватски недељник“, у образложењу ослобађајуће пресуде Чакалићева је истакла да „спорна застава представља обележје саставног дела Хрватске војске – ХОС-а, који је службено регистрован и представља израз воље и легалитета власти Хрватске“.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ЈЕЗИВИ СНИМЦИ ИЗ ВАЗДУХА КАТАСТРОФЕ У ЂЕНОВИ: Срушени мост затрпао аутомобиле и људе!

Током поступка, како је рекла, „није утврђено да би део јавности био узнемирен што је застава истакнута нити постоји пријава јавности“.

Употреба усташког поздрава „За дом спремни!“ амнестирана је и прошле године на Прекршајном суду у Слуњу, када је ослобођен контроверзни хрватски певач Марко Перковић Томпсон. На ту пресуду полиција се није чак ни жалила, па је она постала правоснажна.

ЛЕПОТИЦЕ КОЈЕ СУ СРПСКЕ КРИМИ ОБРАЧУНЕ ПЛАТИЛЕ ГЛАВОМ! Њих је љубав са мафијашима коштала живота!

Томпсон је и ове године, у време обележавања акције „Олуја“ у којој је прогнано више од 250.000 људи, започео концерт у Глини песмом „Бојна Чавоглаве“, која почиње управо тим усташким поздравом. Али, за разлику од прошле, полиција ове године није ни поднела пријаву, објаснивши то судском праксом која одбацује такве пријаве.

На тај начин, испоставило се као тачно упозорење антифашистичког дела јавности да ће остављање усташког поздрава „За дом спремни!“ на заставама ХОС-а значити легализацију тог симбола НДХ.

ТУГА У БЕЛЕГИШУ! ДЕДА ХТЕО ДА СПАСИ УНУКУ ПА СЕ УТОПИО: Несрећни човек није имао руку, али улетео у воду без размишљања!

Комисија коју је својевремено формирао премијер Хрватске Андреј Пленковић, а која се бавила симболима „тоталитарних режима“, практично је амнестирала овај поздрав из времена фашистичке НДХ, у којој су убијене стотине хиљада Срба, Јевреја, Рома и других антифашиста.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) ГРОМ ЈЕ УДАРИО У СТУБ, А ОНДА СУ ДЕЛОВИ ПОЧЕЛИ ДА ОТПАДАЈУ: Сведоци описали како је изгледало стравично рушење моста у Ђенови

Херцег Нови прелази на ЋИРИЛИЦУ

ВУЧИЋ: Немачка нас је већ разграничила

АУТОБУС ПОКОСИО ПЕШАКЕ У ВОЈВОДЕ СТЕПЕ: Повређени младић и девојка! ДРАМА У БЕОГРАДУ

НИКОЛА (22) ЈЕ БОРАВАК НА КРУЗЕРУ ПЛАТИО СМРЋУ Србин који ради на броду сада открива праву истину коју сви крију!

(ВИДЕО) ПРИЗОР КОЈИ ЛЕДИ КРВ У ЖИЛАМА Срби хрле у ову цркву пуну змија, мазе их и моле се са њима!

ОТАЦ УБИЈЕНОГ МАРИЈА ОТКРИВА: Митар је рекао мом рођеном брату да ће ми убити сина, али он ми то није пренео! ДА САМ ЗНАО, СПАСАО БИХ ГА!

Блиц

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
29°
Tue
30°
Wed
31°
Thu
26°
Fri