Друштво Србија

Спремите се, од сутра крећу велики радови у Београду

Београд -- Градски менаџер Горан Весић изјавио је да ће ЈКП "Београд пут" у понедељак, 10. јула, почети радове на санацији Аеродромског пута.

Пут ће се санирати од аутопута до надвожњака на катастарским парцела које припадају граду Београду, а по налогу ЈП „Путеви Београд“ као инвеститора.

„Радови подразумевају комплетну обнову асфалта површине 22.000 метара квадратних“, рекао је Весић, напомињући да је вредност радова 102.000.000 динара.

Он је прецизирао и да радови предвиђају уградњу нових ивичњака ка средњем разделном травнатом појасу дужине 2.700 метара, уградњу нових сливника са припадајућим везама у циљу решавања одвођења површинских вода, постављање нове еластично одбојне ограде на бочним ивицама саобраћајница дужине 3.900 метара.

Такође, биће постављане бочне везе за евентуалну каснију уградњу система наводњавања средњег разделног појаса – „кап по кап“, као и обележавање нове хоризонталне сигнализације, објаснио је Весић.

Весић је истакао да ће се „радови изводити у више фаза затварања, преусмерења или делимичног затварања саобраћаја, све у договору са управом Аеродрома и сагласностима, решењем Секретаријата за саобраћај, како би приступ путника терминалима био у што мањој мери отежан“.

Према речима градског менаџера, „вредност радова је 102.000.000 динара, а рок завршетка зависи од фаза затварања и проточности саобраћаја обзиром да је сезона летова у јеку“.

Извор: Б92

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
20°
Thu
20°
Fri
23°
Sat
24°
Sun