pixabay.com
Друштво Србија

Спреман нови закон, за прву бебу 100.000 динара

Србија би требало до краја године да добије нови закон о финансијској подршци породици. Како пише "Блиц" за прву бебу у породици добијаће се 100.000 динара.

Такође, како је том листу речено у Министарству за рад и социјалну политику, биће повећана и финансијска помоћ породицама са двоје, троје и четворо деце.

Како су за „Блиц“ потврдили из Министарства за рад и социјалну политику, најзначајније повећање помоћи биће у случају првог детета, јер је до сада држава мајкама уплаћивала једнократну помоћ од 39.345, 83 динара.

Увећање износа за друго, треће и четврто дете је незнатно у односу на тренутну суму која се исплаћује, кажу из Министарства и додају да ће се та помоћ, као и до сада, исплаћивати у 24 месечне рате.

Усвајањем новог закона о породици повраћај ПДВ-а на беби опрему дефинитивно одлази у историју, наводи даље „Блиц“ и додаје да ће уместо тога родитељи добијати паушал од 5.000 динара. Он ће се исплаћивати уз једнократни износ родитељског додатка за прво дете и прву његову исплату за друго, треће и четврто дете.

Применом овог закона произилази да ће родитељи, који су до сада имали право на повраћај ПДВ-а на овај начин добијати мање новца, али ће се, с друге стране, повећати укупан број родитеља који ће добијати помоћ државе.

Извор: rs.sputniknews.com

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Вучић: У Бриселу ће их болети глава од питања, ово је застрашивање

Ким лансирао пројектил и ПРЕСТРАВИО Јапанце да би прославио РОЂЕЊЕ ТРЕЋЕГ ДЕТЕТА

ИЗРЕШЕТАН ВОЂА РАКОВИЧКОГ КЛАНА: Небојша Стојковић Стојке убијен, Јуса Чупави тешко рањен у пуцњави у Барселони

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
31°
Wed
30°
Thu
25°
Fri
24°
Sat