printscreen
Аналитика

СПРЕМА ЛИ МИЛО СРБИМА У ЦРНОЈ ГОРИ НОВИ „БЉЕСАК“ И „ОЛУЈУ“? Драматично упозорење историчара Александра Раковића!

Историчар др Александар Раковић, коме је забрањен улазак у Црну Гору, у тек објављеној књизи „Црногорски сепаратизам“ приказује неке недовољно познате путеве и магистрале стварања идентитета Црногораца који не треба да буде српски

Реч је о конверзији српског народа у Црној Гори у друге идентитете и почиње најпре од хрватских „праваша“ и клерикалаца, а иза тога стоје и Ватикан, и Загреб, и Беч. Касније то преузима и надограђује на један начин италијански фашизам, а на други начин Коминтерна.

ПОЛИЦИЈСКА ПОТЕРА У ТОКУ ЗАСТРАШУЈУЋА НЕСРЕЋА задесила младу девојку у Рузвелтовој – Непознати мушкарац у БЕКСТВУ!

НОВИ ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ О САМОУБИЦИ ИЗ БЛОКА 45 Син Сурчинца Стакленог осумњичен да је убио ТРОЈЕ људи?! Пре самоубиства ликвидирао је целу породицу?! Трагови КРВИ пронађени у БМВ-у!

– Чини ми се да је тај фашистички модел стварања црногорске нације био инфериоран у односу на разне хрватске конструкте у ком пољу треба видети Црногорце — да ли као потпуно похрваћене, да ли као засвођене хрватством у цивилизацијском смислу или као привезак хрватству против Срба. Комунистички модел је био нешто другачији, јер Црногорце до шездесетих година није видео као до краја издвојене из српске целине, али се и он у предмаспоковском времену фузионисао са левом варијантом хрватског ’праваштва‘ у оквиру Савеза комуниста Хрватске, који би требало да Црногорцима дâ идентитет који не треба да буде српски – каже Раковић за Спутњик.

У „Црногорском сепаратизму“ Раковић је написао да не искључује могућност да се „Ђукановићева црногорска нација заједно са националним мањинама и страним менторима“ обрачуна са Србима у Црној Гори „на исти начин као што се Хрватска обрачунала са Српском Крајином 1995.“, али и да се не може искључити да Црна Гора поново постане српска држава.

– Све опције су у игри и неизвесно је како ће се одвијати прилике у Црној Гори, због тога што је најјачи фактор у Црној Гори — српски, упркос свему. Али режим, такав окрутан по својој природи, има уз себе и војне и паравојне структуре, које могу да делују разорно по српски народ у Црној Гори – упозорава наш саговорник.

ПОГИНУО ДОК ЈЕ МУЗАО КРАВУ! Трагедија у штали, син срећом избегао смрт!

(ВИДЕО) Процурео снимак запаљеног стана у коме је Данијела исекла вене ћеркици и себи, а потом се бацила са терасе у смрт

Раковић каже да патријарх Иринеј није претерао кад је упоредио положај Срба у данашњој Црној Гори са НДХ, јер „НДХ није само геноцид, него и ’правашка‘ идеја на којој се данас темељи црногорски сепаратизам“.

– Мило Ђукановић је у истој мери конвертит као што је био и Анте Старчевић и у истој мери је конвертит као што је то био Секула Дрљевић као лидер црногорских сепаратиста 1941. и ’нови Анте Старчевић‘, како су га звали. Поставља се питање: ако је Секула Дрљевић нови Анте Старчевић, а ко је онда нови Анте Павелић? Не мора да постоји потпуна аналогија, али се питам: с обзиром да је реч о истом простору, где су менталитетске особине веома сличне или истоветне, да ли ц́е се појавити нека особа која би на исти начин решавала српско питање у Црној Гори? НДХ је установљавала своју цркву, а исто то сада спрема Мило Ђукановић са тзв. Црногорском православном црквом. Али на то треба да постоји наш одговор, а не да будемо пасивни посматрачи – упозорава Раковић.

– Мило Ђукановић је морао систему који је направио дати неку идеологију и себе направити неким паганским богом у том систему. А та идеологија је, логично, с обзиром на истоветан језик — хрватска ’правашка‘. Све идеје су покупљене одатле, нешто мало је надограђено комунистичким погледима, али је то у основи хрватска идеја, хрватска идеологија и хрватски сепаратизам у односу на Југославију, а овде је црногорски сепаратизам у односу на српство – каже Раковић.

(ВИДЕО) ОПАСНОСТ ВРЕБА НА ЛЕТОВАЊУ! Снимак из Грчке ЗАПРЕПАСТИО СРБЕ, СМРТНА ПРЕТЊА НА КОРАК од лежаљке

БОГА СЕ НЕ БОЈИ! Мило ПОДМУКЛО послао поруку Србији! ЕВО КОГА БИ ДА ХАПСИ!

Према његовим речима, „кухиња је истоветна“ и она сеже у време половине 19. века, кад је Анте Старчевић одбијен на Београдском лицеју као предавач математике. Старчевић је молбу написао ћирилицом, али доктор филозофије није испуњавао формалне услове да предаје математику и од тада почиње његова разорна идеологија која је на крају изродила усташе и НДХ као најдесније крило „праваштва“.

– Исто то се сада дешава у Црној Гори. Још увек снаге тог режима нису такве да отелотворе то зло НДХ, али постоје и други видови, какво је, рецимо, било оно Туђманово протеривање Срба у акцијама ’Бљесак‘ и ’Олуја‘ – закључио је Раковић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Капетан Драган кажњен самицом у хрватском затвору

Бивши египатски председник умро на суђењу

(ВИДЕО) Даље нећеш моћи! После пљуска у Београду, путници остали заробљени у трамвају код Вука!

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ПОБЕСНЕО! ГРМИ НА ФУНКЦИОНЕРЕ: СЛЕДИ ВЕЛИКА ЧИСТКА У СНС-У Поставили су ограде, па мало „Валентино“ ташница, мало „Шанел“ ташница, нећу бре да гледам ташнице, него мој народ!

ОВО ЈЕ МАЈКА КОЈА ЈЕ ЋЕРКИЦИ (3) ИСЕКЛА ВЕНЕ, ПА ЈЕ БАЦИЛА СА ЧЕТВРТОГ СПРАТА: Данијела (36) је потом скочила у смрт! Муж се вратио из треће смене

rs.sputniknews.com

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
28°
Fri
29°
Sat
31°
Sun
31°
Mon